Teknoloji

Facebook Messenger Snapchat esintisi taşıyan kamera efektlerini kullanıma sundu

facebook messenger snapchatFacebook Messenger için hazırlanan yerel ve yeni kamera efektlerinin dağıtımı başladı. Söz konusu efektler, Snapchat etkisi taşımalarıyla dikkat çekiyor. Uygulamaya yerleştirilen yeni kamerayla çeşitli filtreler ve efektlerle süslenen selfie’ler çekilebiliyor. Kamerayla çekilen fotoğrafların üzerine yazı ve çizimler de eklenebiliyor. Bu fotoğraflar, tahmin edilebileceği üzere, Facebook Messenger ile paylaşılıyor.

Facebook Messenger Snapchat esintisi taşıyan yeni kamera özelliğinin dağıtımını kademeli olarak gerçekleştiriyor. Dolayısıyla henüz uygulamada bu özelliği göremeyenlerin sabırlı olması gerekiyor. Dağıtıma çıkan yeni kamerayla çekilen fotoğrafların da kısa sürede çoğaldığını görmek sürpriz olmayacaktır.

Facebook Messenger’ın yeni kamerası, selefine göre daha hızlı olması ve kolay kullanılmasıyla dikkat çekiyor. Facebook bu durumu, biraz da abartılı biçimde, “Bazı noktalarda kamera klavyenin yerini alıyor.” sözüyle tanımlıyor. Yine de, yeni kameranın bazı düşünce ve duyguları paylaşma konusunda çok daha kullanışlı hâle geldiği rahatlıkla söylenebilir.

Yeni kameraya hem ana sohbet ekranından hem de sohbet pencerelerinin içinden ulaşılabiliyor. Tek bir dokunuşla fotoğraf çeken kullanıcılar, ekrana uzun süre dokunarak video kaydı gerçekleştirebiliyor. Yeni üç boyutlu özel efektler ise kullanıcıları kısa videolar çekme konusunda teşvik ediyor.

Facebook Messenger Snapchat esintisi taşıyan başka özelliklere de kavuşabilir

Snapchat’ten bir hayli etkilenen Facebook, Snapchat’in popüler yönlerini kendi servislerine entegre etmeye devam edecek gibi görünüyor. Daha önce hikaye özelliğini Instagram’a getiren şirket, belli bir süre sonra kaybolan mesajları Facebook Messenger’a yerleştirmek için de çeşitli testler yapıyor.

İLGİLİ HABERLER