Teknoloji

Facebook Messenger ses kliplerini yazıya çevirme özelliğini test ediyor

facebook-messenger-video-paylasim-130614 (800 x 534)

Sesli mesajlar iletişimin en verimsiz yollarından biri olsa da, neredeyse tüm mesajlaşma uygulamalarında bu özelliği bulmak mümkün. Facebook Messenger uygulamasına 2013 yılında sesli mesajlaşma özelliğini ekleyen Facebook, kullanıcıların uygulama aracılığıyla uzun monologlar paylaşmasını mümkün kılmıştı.

Sesin duygusunu ve farkını yazılı metinlerde hissetmek mümkün olmasa da, kimi zaman insanların neler söylediğine hızlıca bakmak gerekebiliyor. Bu ihtiyacın farkına varan Facebook, Messenger uygulamasında ses kliplerini yazıya çevirme özelliğini test ediyor.

Akıllara Google Voice’u getiren bu yeni özellik ile Facebook Messenger üzerinden bir ses klibi gönderen veya alan kullanıcılar, ses klibinin hemen altında mesajlarının yazılı versiyonlarını görecekler. Dileyen kullanıcılar bu yazılı ön izlemeleri kapatabilecek.

facebook-messenger-yazi-ses-190115

Ancak bu özelliğin geniş kitlelerin kullanımına açılması zaman alacağa benziyor. Facebook Messenger’ın başındaki isim olan David Marcus, söz konusu özelliğin halihazırda dar kapsamlı bir test çerçevesinde sunulduğunun altını çizdi. Sesi yazıya çevirmenin pek kolay bir iş olmadığı göz önüne alınınca Facebook’un testin kapsamını dar tutma kararı kulağa daha mantıklı geliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER