Teknoloji

Facebook Messenger sahte hesaplardan gelen mesajları işaretleyecek

facebook messenger

facebook messengerFacebook’un sahibi olduğu WhatsApp, asılsız haberlerle mücadele adına iletilmiş mesajları etiketlemeye başlamıştı. Facebook Messenger da benzer bir hamle yapmaya hazırlanıyor gibi görünüyor. Motherboard’da yer alan habere göre, sosyal medya şirketi Messenger üzerinden iletilen mesajların gerçek kişiler tarafından gönderilip gönderilmediğini gösteren bir sistemi test ediyor.

Test edilen yeni sistemde, Messenger üzerinde son zamanlarda konuşulmayan bir kişiden mesaj geldiğinde sohbet ekranının üzerinde farklı uyarılar gösterilecek. Bu uyarılar o hesabın yeni oluşturulması, Messenger’ın bağlantılı bir Facebook hesabı olmadan kullanıldığı gibi konularda olacak. Kişinin telefon numarasının hangi ülkeye kayıtlı olduğu ve hesabın gerçek bir Messenger ya da Facebook arkadaşıyla aynı ismi paylaşıp paylaşmadığına dair bilgiler de gösterilecek.

Motherboard tarafından paylaşılan ve sanatçı Erin Gallagher’a ait olduğu söylenen bir ekran görüntüsünde, söz konusu uyarılardan birini görmek mümkün oluyor. Mesajın sahibinin Rusya’daki bir numara olduğunu belirten uyarı, hesabın yeni oluşturulduğunu ve numaranın taklit edilen kişiye ait gerçek numaradan farklı olduğunu da bildiriyor.

Facebook Messenger için test edilen yeni sistem, Facebook tarafından Engadget’a gönderilen açıklamayla doğrulandı. İnsanlara geçmişte Messenger üzerinde iletişime geçmedikleri kişilerle konuşurken daha fazla bağlam kurma imkanı sağlayan yeni sistem sayesinde diyalogları sürdürme konusunda daha iyi kararların verilebileceği ifade edildi.

İLGİLİ HABERLER