Teknoloji

WhatsApp iletilmiş mesajları etiketleyecek

whatsapp iletilmis mesajlariWhatsApp iletilmiş mesajları bundan böyle üzerinde “iletildi” etiketiyle gösterecek. Böylelikle bir kullanıcının başkasından gelen bir mesajı listesindeki kişilere gönderdiği anlaşılmış olacak. Şirket bu yöntemle uygulamanın yalan haber ve yanlış bilgi problemini çözmeyi amaçlıyor.

WhatsApp yeni etiketini resmi blogu aracılığıyla yayınladığı bir yazıyla duyurdu. Bu etiket sayesinde gelen mesajın aslında göndericiye de başka bir kişiden geldiği veya başka bir sohbetten gönderildiği anlaşıldı. Poynter’ın haberine göre, söz konusu etiket hem yazılı mesajlarda hem de resim, ses ve video mesajlarında gösterilecek.

WhatsApp yeni etiketini dünya çapında kullanıma sunmadan önce en büyük pazarı olan Hindistan’da ve Brezilya’da test etti. Her iki ülkede de WhatsApp’ı 300 milyondan fazla kişi kullanıyor. Platform özellikle Hindistan’da tehlikeli dedikoduların yayılmasına aracılık etmekle suçlanıyor.

Hindistan’da çocuk kaçırma ve çocuk kaçakçılığı konusundaki dedikodular WhatsApp üzerinden yayılmış ve bu dedikodular sayesinde ülkede mayıs ayından bu yana 12 kişi hayatını kaybetmişti. Brezilya’da ise sarı humma aşısı konusundaki asılsız iddialar WhatsApp aracılığıyla yaygınlaşmış, aşı yaptıranların azalması nedeniyle hastalığın ülkede görülme oranında çok büyük bir artış yaşanmıştı.

WhatsApp iletilmiş mesajları etiketleyerek asılsız haberlerle mücadele konusundaki adımlarına bir yenisini daha eklemiş oluyor. Akademik araştırmacıların fikirlerine de başvuran WhatsApp, bir yandan da haber doğrulama organizasyonlarıyla çalışıyor.

İLGİLİ HABERLER