Teknoloji

Facebook Messenger Rooms için canlı yayın desteği

facebook messenger rooms

Facebook kullanıcılarına yakında yeni bir canlı yayın seçeneği daha sunacak. Sosyal medya devinin Zoom benzeri iletişim platformu Facebook Messenger Rooms, canlı yayın desteğine kavuşuyor.

Messenger Rooms’un canlı yayın desteğinin Google Meet gibi platformlar tarafından sunulanlara benzer olması bekleniyor. Canlı yayın desteği, Messenger Rooms’un daha geniş kitlelere ulaşmasını kolaylaştırabilir.

Odayı oluşturan kullanıcı, güncellemeyle birlikte görüşmeyi doğrudan bir sayfa, grup veya profil üzerinden paylaşabilecek. Bu paylaşımı görenler de herhangi bir canlı yayını izler gibi sohbeti izleyebilecek. Maksimum 50 kişinin katıldığı sohbetleri canlı olarak yayınlamak mümkün olacak.

Facebook, koronavirüs salgınıyla birlikte internet trafiğinin korunması amacıyla canlı yayın kapasitesini aşağıya çekmişti. Sosyal ağ, yayıncıların canlı yayınlara erişim için ücret talep etmesini de mümkün kılmıştı.

Facebook Messenger Rooms için canlı yayın desteği ilk etapta belli ülkelerde kullanıma sunulacak. Özellik yakında daha fazla bölgede kullanıcılarla buluşacak. Bu destekten yararlanmak için Messenger Rooms’a web üzerinden erişmek gerekiyor. Ancak daha sonra mobil cihazlarda ve Facebook Messenger’ın masaüstü uygulamasında da canlı yayın başlatılabilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER