Teknoloji

Facebook Messenger yüz tanıma yardımıyla hızlı fotoğraf paylaşım özelliğine kavuştu

facebook-messenger-photo-magic-101115-1

Aylık kullanıcı sayısı 700 milyona ulaşan Facebook Messenger, arkadaşlarla fotoğraf paylaşmak için sıklıkla kullanılan mecralar arasında yer alıyor. Facebook Messenger kullanıcılarının birbirleriyle ayda 9.5 milyar fotoğraf paylaştığı belirtilirken, fotoğraf paylaşım miktarının genel mesajlaşma oranından daha hızlı biçimde büyümesi ayrıca dikkat çekiyor. Bu etkileyici büyümeyi göz önüne alan sosyal paylaşım sitesi, Facebook Messenger üzerinden fotoğraf paylaşımını geliştirmek için kullanıcılarına yeni bir yol sunuyor. Şirketin “Photo Magic” adını verdiği özellik, kullanıcıların film rulosunu izliyor ve kullanıcıların arkadaşlarını fotoğraflarda tespit ettiğinde fotoğrafları Facebook Messenger üzerinden iletme isteğinde bulunuyor. İlk olarak Avusturalya’daki Facebook Messenger Android uygulaması kullanıcılarına sunulan Photo Magic, önümüzdeki günlerde aynı ülkedeki iOS kullanıcılarıyla da buluşacak. Facebook’un yeni fotoğraf paylaşım özelliğinin ilerleyen günlerde daha fazla sayıda ülkede kullanıma açılması bekleniyor.

Photo Magic özelliğinin kullanımı konusunda karar kullanıcılara bırakılıyor. Yani bir Facebook Messenger kullanıcısı, film rulosunun taranmasını istemiyorsa özelliği devredışı hâle getirebiliyor. Özelliğin temel amacı ise kameralı akıllı telefonlarla ortaya çıkan bir probleme çözüm getirmek. Pek çok kişinin akıllı telefonunda arkadaşlarına ait, unutulmuş yüzlerce fotoğraf bulunuyor. Facebook Messenger ürün yönetim direktörü Peter Martinazzi, Cadılar Bayramı’ndan sonra telefonunda pek çok arkadaşının fotoğrafının olduğunu ve Photo Magic sayesinde bu fotoğrafları arkadaşlarıyla hızla paylaşabileceğini belirtti.

facebook-messenger-photo-magic-101115-2

Photo Magic özelliğinin işleyişi ise oldukça basit. Kullanıcıların öncelikli olarak Facebook Messenger uygulamasını güncellemesi gerekiyor. Güncellemenin ardından Facebook Messenger film rulosunu tarıyor ve albümde Facebook arkadaşlarına ait fotoğrafların olup olmadığını tespit ediyor. Bunun için öncelikli olarak uygulamaya fotoğraflara erişim izni verilmesi gerektiğini belirtmekte fayda var. Fotoğrafın bulunmasının ardından kullanıcılar arkadaşlarına tek dokunuşla söz konusu fotoğrafı iletebiliyor. Bir fotoğrafta birden çok arkadaşın bulunması durumunda Facebook Messenger ayrı bir mesaj grubu oluşturuyor. Kullanıcılar Facebook arkadaşlarıyla yeni bir fotoğraf çektiğinde Photo Magic, bildirim göndererek fotoğrafın paylaşılması için hatırlatmada bulunuyor.

Photo Magic’in çalışma mantığı akıllara Facebook’un bu yıl içinde yayınladığı bağımsız Moments uygulamasını getiriyor. Moments ekibinin Photo Magic’in oluşumu esnasında Facebook Messenger ekibine yüz tanıma konusunda yardımcı olduğu belirtildi. Moments ile fotoğraf paylaşımı yapabilmek için karşı tarafın da aynı uygulamaya sahip olma zorunluluğu, uygulamanın geniş kitlelere ulaşmasına engel olmuştu. Dolayısıyla Moments’ın “kullanışlı” yönünün halihazırda geniş kitlesi bulunan bir uygulamaya entegre edilmesi oldukça mantıklı bir hamle olarak göze çarpıyor.

İLGİLİ HABERLER