Teknoloji

Facebook Messenger mesajları Face ID veya Touch ID ile korunacak

Facebook Messenger sms

Facebook Messenger kullanıcılarına gelen kutularını kilitleme ve meraklı gözleri uzak tutma imkanı sunmaya hazırlanıyor. Kullanıcılar konuşmalarına erişmek için Face ID veya Touch ID ile kimlik doğrulaması yapacaklar.

Bu özellik geçen yıl Facebook’un sahibi olduğu WhatsApp’ta kullanıma sunulmuştu. Böylelikle kullanıcılara benzer bir ek koruma katmanı da sağlanmıştı.

Facebook Messenger’ın durumuna baktığımızda, uygulamadan ayrıldıktan hemen sonra veya belirli bir zaman aralığı içinde geri dönülmediği takdirde parola, Face ID veya Touch ID ile kimlik doğrulaması istenecek.

Facebook adına Engadget’a bilgi veren bir temsilci, “İnsanlara özel mesajlarını korumak için daha fazla seçenek ve kontrol vermek istiyoruz ve son zamanlarda, cihazınızın ayarlarını kullanarak Messenger uygulamasının kilidini açmanıza olanak tanıyan bir özelliği test etmeye başladık. Başka birinin mesajlarınıza erişmesini önlemek için ek bir gizlilik katmanıdır.

Bu özellik şu anda kısıtlı sayıda iOS kullanıcısı tarafından test ediliyor. Ancak yakın gelecekte yayınlanacak uygulama güncellemesiyle birlikte daha geniş bir kitleye yayılacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER