Manşetler

Facebook Messenger iş yerlerinin kullanımına açılıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

facebook-messenger-business-250315-1

Facebook Messenger’ı bir platforma dönüştürürken, bu noktada girişimcilere özel bir yer ayrılıyor gibi görünüyor. Facebook Messenger’ın API yardımıyla üçüncü taraf uygulamalara açılmasıyla birlikte şirket telefon görüşmeleri yapmaya veya e-posta göndermeye ihtiyacın kalmayacağını düşünüyor.

Eğer her şey planlandığı gibi giderse, yukarıdaki temenniler gerçeğe dönüşebilir. Messenger’ın ticari kullanım alanları genişletiliyor, bundan böyle herhangi bir şirkete veya iş yerine telefon etmek yerine, Messenger üzerinden mesaj gönderebileceğiz, onlardan makbuz veya fişleri Messenger üzerinden alabileceğiz veya e-posta göndermek yerine Messenger’dan mesaj atabileceğiz.

Messenger’da İş Yerleri şeklinde Türkçeleştirebileceğimiz yeni servis henüz genel kullanıcı kitlesinin yararlanabileceği seviyede hazırlanmış değil, ancak büyük bir potansiyel taşıdığını söyleyebiliriz. E-posta kutusunun ileti bombardımanına tutulması yerine, bir iş yeri bir makbuzu veya randevu kaydı onayını Messenger üzerinden gönderebilir. Servis özellikle hızlı ve düzensiz kullanıcılar için verimli şekilde kullanabilecekleri bir yol olabilir. Bu, şirketlerin çevrim içi sohbet uygulamalarından daha çekici bir müşteri ilişkileri seçeneği olabilir.

facebook-messenger-business-250315-2

Ayrıca Facebook bir siparişle ilgili tartışmaların da Messenger üzerinden yapılabileceğini öngörüyor. Müşteri hizmetlerinin Messenger tarafından sırtlanmasıyla birlikte Facebook, müşteri hizmeti veya sipariş tekrarlarının çok daha kolay şekilde yürütülebileceğini öngörüyor. 600 milyon civarındaki kullanıcısıyla, Facebook Messenger iş yerleri ve kurumlar için yararlı bir araç olabilir gibi görünüyor.

Şu anda Facebook’un Zulily ve Everlane gibi iki iş ortağı bulunuyor. Bu ikisi de Messenger üzerinden işle ilgili operasyonlarını yönetiyor, sevkiyat onayı veya ödeme doğrulaması gibi işleri Facebook Messenger ile gerçekleştiriyor.

Facebook Messenger’ın kurumlara olan katkısını, telefon görüşmeleri veya e-posta iletilerinin yerini alıp almayacağını zamanla göreceğiz.

İLGİLİ HABERLER