Teknoloji

Facebook Messenger’a Instant Articles desteği geldi

facebook messenger

facebook messengerFacebook bu yılın F8 geliştirici konferansında Facebook Messenger platformunu sohbet robotlarına açtığında, yayıncılar da haberlerini Facebook Messenger üzerinden servis etmek için yarışa girişmişti. Ne var ki, şimdiye kafar haberlerini daha detaylı görüntülemek isteyen kullanıcıların Messenger üzerinden nispeten daha yavaş yüklenen web sayfalarını açmaları gerekiyordu. Halbuki Facebook’un elinde geçen yıl çıkardığı ve bu yılın başlarından itibaren daha geniş kitlelerle buluşan Instant Articles gibi bir format var. Facebook Messenger da bugün itibarıyla Facebook uygulaması gibi Instant Articles’ı desteklemeye başlıyor.

Instant Articles formatını destekleyen haber ve yazılar Messenger içinde, paylaşılan bağlantıların sağ üst köşesinde yer alan şimşek işareti sayesinde anlaşılacak. Facebook, Instant Articles formatındaki yazıların normal mobil web sayfalarındaki versiyonlarına göre 10 kata kadar varan oranda daha hızlı açıldığının altını çiziyor. Öncelikle Messenger Android uygulaması içinde kullanıma sunulan bu format desteği gelecek hafta iOS’e de gelecek.

Yayıncıların Instant Articles’a ne kadar ilgi gösterdiği tam olarak bilinmiyor. Facebook bu ayın başlarında Haber Kaynağı içinde yayıncılar tarafından yapılan paylaşımları daha seyrek şekilde göstereceğini açıklamıştı. Bu durum Instant Articles’ın kullanımını da öyle ya da böyle etkileyecektir. Ancak Messenger üzerinde de desteklenir hâle gelmesi, Facebook’un ana uygulaması tarafında meydana gelebilecek bir azalmayı telâfi edebilir. Hatta formatın daha da popüler hâle gelmesini sağlayabilir.

İLGİLİ HABERLER