Teknoloji

Facebook Instant Articles nisan ayında tüm yayıncılara açılıyor

facebook instant articles

Facebook Instant Articles servisini önümüzdeki nisan ayı itibarıyla tüm yayıncılara açacağını duyurdu. Halihazırda birkaç yüz yayıncı tarafından kullanılan servise katılımda yayının yeri ve dili bir önem taşımayacak. İlgili değişiklik Facebook’un 12 Nisanda düzenleyeceği F8 konferansı sırasında gerçekleşecek.

Dağıtımı bugüne kadar kademeli olarak gerçekleşen Instant Articles, çeşitli basın kuruluşlarına ait haberlere Facebook’un dışına çıkmadan erişilebilmesini mümkün kılıyor. Böylelikle sosyal paylaşım sitesinin kullanıcıları ilgilerini çeken haberleri çok daha hızlı biçimde okuyabiliyor. Yayıncıların ihtiyaç duyduğu gelir ise haberin içine yerleştirilen reklamlar aracılığıyla elde ediliyor. Facebook, dileyen yayıncılar için belli bir ücret karşılığında söz konusu reklamların gösterimini de düzenleyebiliyor.

Mayıs 2015’te faaliyete geçen Instant Articles, son kullanıcı kanadında herhangi bir işlem veya değişikliğe gerek duymuyor. Kullanıcılar makaleye yakınlaştıkları zaman içerik otomatik olarak yükleniyor ve böylelikle paylaşılan bağlantıya tıklandığında geçen bekleme süresi ortadan kaldırılıyor. Instant Articles’ın hem yayıncılar hem de kullanıcılar tarafından sevildiği göz önüne alındığında genişleme kararını doğal karşılamak gerekiyor.

Genişleme kararına ilişkin bir açıklama yapan Facebook Ürün Müdürü Josh Roberts, medya organizasyonlarının ve gazetecilerin sosyal paylaşım sitesinin önemli parçaları olduğunu dile getirdi. Hem yayıncılara hem de okuyucularına en iyi deneyimi sunacak ürünler geliştirmeye kendilerini adadıklarını belirten Roberts, Instant Articles bünyesinde yayıncılara içeriklerinin nasıl gözükeceği, veri ve reklam konusunda kontrol imkanı sağladıklarının altını çizmeyi de ihmal etmedi.

İLGİLİ HABERLER