Manşetler

Facebook Messenger grup video görüşme özelliğini sunmaya başladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

facebook messenger grup videoFacebook, 2016’da videoyu servisinin merkezine yerleştirmek adına oldukça önemli atılımlar yaptı. Bu atılımların en yenisi de Facebook Messenger üzerinden gerçekleştirildi. Facebook Messenger grup video görüşme özelliğini iOS ve Android’de kullanıcılarına sunmaya başladı.

Facebook Messenger video görüşme yeteneğine yaklaşık 1,5 yıldır sahip. Ancak yapılan son güncellemeyle servis FaceTime ve Skype gibi rakipleriyle olan rekabetindeki eksiklerinden birini de kapatmış oldu.

Hem FaceTime hem de Skype, ikiden fazla katılımcının dahil olabildiği video görüşme özelliğini daha önce hayata geçirmişti.

Facebook Messenger grup video görüşme özelliği altı katılımcıyı destekliyor

Facebook’tan yapılan açıklamaya göre, Messenger’ın grup video görüşme özelliği maksimum altı katılımcıyı destekliyor. Bu sayının üzerine çıkıldığında ise yeni katılımcıların videosu gösterilmiyor. Ancak yeni katılımcılar da sesle, yazıyla, GIF animasyonu veya çıkartma göndererek sohbete dahil olabiliyor. Grup video görüşme özelliğini başlatmak için önce yazılı bir grup sohbeti başlatılıyor. Ardından ekranın üst kısmındaki ikona dokunulduğunda videoya geçiş yapılıyor.

Facebook Messenger’ın kısa sürede kazandığı popülarite göz önüne alınınca böyle bir özelliğin sunulmasının biraz gecikmiş ama çok doğru bir hamle olduğu rahatlıkla söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER