Teknoloji

Facebook Messenger emojileri artık daha renkli

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

facebook-messenger-emojileri-0300316Facebook Messenger kullanıcılarına sunduğu emojilerin arasına yeni tasarımlar eklerken, his simgelerini kültürel açıdan daha çeşitli hâle getirdi. Yeni emojilerin önemli bir kısmında ten rengi seçme özelliği destekleniyor. İlk olarak geçtiğimiz yıl iOS kullanıcılarına sunulan bu özellikten 2016 itibarıyla Android kullanıcıları da faydalanabilecek.

Facebook mesajlaşma servisine eklenen yeni emojilerin cinsiyet eşitliği konusunda daha hassas olduğuna ve kadınların yeni emojilerde daha belirgin görüldüğünü ve bazı görevlerin de “cinsiyetsiz” olarak lanse edildiğine dikkat çekiyor. Sosyal paylaşım sitesi kadın polis memuru, koşucu, yaya, sörfçü ve yüzücü emojisi sunan ilk platform olduğunun altını çiziyor.

Facebook emoji yönetiminde de önemli bir değişiklik yapıyor. Kullanıcılar bundan böyle hangi mobil platform üzerinden Messenger’a erişiyor olduklarına bakılmaksızın Facebook tarafından tasarlanan emojileri görecek.

Sosyal paylaşım sitesi bugüne kadar bu konuda ikircikli bir yaklaşım izlemiş ve kullanıcılara kimi zaman kendi emojilerini kimi zaman da cihazda bulunan işletim sisteminin emojilerini göstermişti. Emojilerin tüm platformlarda aynı olması beklense de, platformlar arasındaki küçük farklılıklar yanlış anlaşılmalara neden olabiliyor. Facebook yeni yaklaşımıyla bu sorunu ortadan kaldırmayı amaçlıyor. Facebook Messenger emojileri önümüzdeki dönemde tüm kullanıcılarla buluşacak.

Geçtiğimiz yıl dünya genelinde emojilerin insanlığın genelini yansıtacak ve kucaklayacak bir yapıya bürünmesi konusunda bilinç oluşmaya başlamıştı. Facebook bu çağrıya kulak vererek kadınları ön plana çıkarma konusunda hızlı hareket etse de, sosyal paylaşım sitesinin girişiminin emojilerdeki standartlaşmayı biraz sekteye uğratacağı söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER