Teknoloji

Facebook Messenger’da alıntılı yanıt dönemi başlıyor

facebook messenger
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Facebook Messenger yeni bir özellikle güncelleniyor. Bundan böyle kullanıcılar bir sohbette gelen bir mesajı alıntılayarak doğrudan yanıt verebilecek. Böylelikle sohbetin kolaylaşması amaçlanırken, özellikle kalabalık grup sohbetlerinde işlerin çok daha kolay hâle geleceğini söylemek yanlış olmayacaktır.

Bu özellik, Facebook Messenger’ın reaksiyon emojilerinin bir parçası olarak sunuluyor. Artık kullanıcılar bir mesajın üzerine parmaklarını basılı tuttuklarında açılan menüde “yanıtla” butonunu da görecek. Bu butona dokunulduğunda verilecek yanıta orijinal mesajın alıntısı da eklenecek. Alıntı içeren mesajlar, tıpkı WhatsApp’ta olduğu gibi, sohbetin genel akışı içinde gösterilecek. WhatsApp’ta oldukça yoğun biçimde kullanılan bu özelliğin Facebook Messenger’a gelişine çok da şaşırmamak gerekiyor.

Facebook Messenger, WhatsApp ve Instagram’ın mesajlaşma araçlarını birleştirecek platformlar arası bir sistem oluşturmayı planlıyor. Bu hamlenin sosyal medya devinin söz konusu hedefi gerçeğe dönüştürme konusundaki ciddiyetini gösteriyor. Üç platformda birbirine benzer özellikler sunmanın hedeflenen birleşmeyi kolaylaştıracağı rahatlıkla söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER