Teknoloji

Facebook Messenger Android uygulaması için veri koruma özelliği test ediliyor

facebook messenger androidFacebook Messenger Android uygulaması için basit olarak nitelenebilecek bir veri koruma özelliği test ediliyor. Pek çok kullanıcı, uygulamanın Ayarlar menüsünde yeni özelliği gördüğünü belirtiyor. “Veri Koruyucu” adı verilen özellik, kullanıcılara hücresel bağlantı aktifken bant genişliği tüketiminde tasarruf etme fırsatını sağlıyor. Bu özellik aktive edildiğinde gelen fotoğraf ve videoları otomatik olarak indiren sistem devredışı bırakılıyor.

Özellik aktifken Facebook Messenger Android uygulaması, kullanıcı onayı olmadan fotoğraf ve video indirmiyor. Kullanıcılar indirilmesini istedikleri fotoğraf ve videonun üstüne dokunduklarında işlem otomatik olarak başlıyor. Böylelikle fotoğraf ve videoların aylık kotayı çabucak tüketmesinin önüne geçiliyor. Veri koruma özelliğini aktif hâle getirmek için hücresel ağ üzerinden internete bağlı olmak gerekiyor. Kablosuz ağ bağlantısında otomatik indirme işlemi devam ediyor.

Facebook Messenger Android uygulaması veri koruma esnasındaki tüketimin de kaydını tutuyor

Facebook Messenger, veri koruma özelliği aktifken kullanıcıların tükettikleri veri miktarının da kaydını tutacak. Bu sayaç arzu edildiği takdirde ayarlar menüsü üzerinden sıfırlanabilecek.

Facebook yeni özelliğiyle bant genişliğinin halen önemli bir konu olduğu yerlerdeki abonelerine kıymetli bir hizmet sunmuş oluyor. Sosyal paylaşım sitesi bu amaç doğrultusunda belirgin adımlarını atmaya geçtiğimiz yıl başlamıştı. İlk olarak Android için Facebook Lite uygulamasını yayınlayan şirket, bundan birkaç hafta önce de Facebook Messenger Lite uygulamasını hayata geçirmişti. Facebook, Internet.org girişimiyle de bant genişliğini koruma konusuna verdiği önemi gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER