Teknoloji

Facebook Messenger artık 360 derece fotoğraf ve HD video gönderebiliyor

facebook messenger 360 dereceFacebook bundan birkaç ay önce Messenger üzerinden 4K çözünürlüklü fotoğrafların gönderilmesini mümkün kılmıştı. Şirket fotoğraf transferi konusunda Messenger kullanıcılarına yeni seçenekler sunmaya devam ediyor. Facebook Messenger 360 derece fotoğraf ve HD video transferi de gerçekleştirebilecek.

Messenger ile 360 derece fotoğraf ve HD video gönderilebilmesinin Facebook üzerinde çok sık paylaşım yapmayan ve kaydettiği görüntüleri doğrudan arkadaşlarıyla paylaşmayı tercih edenlerin işine yarayacağını söylemek yanlış olmayacaktır. Özellikle panoramik fotoğrafların paylaşımı konusunda Facebook’un oldukça işlevsel bir araç sunduğu söylenebilir.

Kullanıcılar akıllı telefonlarının kamera uygulaması veya başka bir uygulama üzerinden çektikleri 360 derece fotoğrafları Messenger üzerinden diğer medya içeriklerini gönderdikleri şekilde arkadaşlarına iletebilecek. HD videoların transferi konusunda da aynı prosedür işliyor. HD videolarda doğrudan Haber Kaynağı veya başka bir Messenger sohbeti üzerinden de iletim yapılabiliyor.

Alıcılar, kendilerine gönderilen içeriğin standart bir medya içeriği olmadığını bilecek. Panoramik fotoğrafların yanında bir pusula ikonu gösterilecek. Yüksek kaliteli videoların yanında ise HD logosu yer alacak. 360 derece fotoğraflar, ekran üzerinde sürükleme yaparak veya telefonu hareket ettirerek görüntülenebilecek. Videolarda ise kullanıcılar diledikleri takdirde çözünürlüğü aşağıya çekebilecek.

Facebook Messenger 360 derece fotoğraf gönderme özelliğini hem iOS hem de Android’de tüm kullanıcılarına sunuyor. HD video transferi içinse ABD, Avustralya, Belçika, Birleşik Krallık, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Güney Kore, Hollanda, Hong Kong, İspanya, İsveç, İsviçre, Japonya, Kanada, Norveç, Romanya, Singapur veya Tayvan’da yaşamak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER