Teknoloji

Facebook Messenger 2018’de yenilenecek ve “sadeleşecek”

facebook messenger
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

facebook messengerFacebook Messenger, dünyanın en çok tercih edilen mesajlaşma platformları arasında yer alıyor. Son zamanlarda servise eklenen yeni özellikler yetenekleri artırsa da, platformu kullanmayı da daha zor hâle getirmişti. Bu karmaşıklığı Facebook’un mesajlaşma ürünlerinden sorumlu başkan yardımcısı David Marcus da kabul etti.

Marcus, Messenger’a ilişkin düşüncelerini 2018’e dair beklentilerin paylaşıldığı bir blog yazısında paylaştı. Facebook yöneticisi, son iki yılda ekledikleri yeni özellikler konusunda biraz aşırıya kaçmış olabileceklerini belirtti.

Marcus, yazıda şu ifadeleri kullandı: “Geride kalan iki yılda Messenger’a avantaj kazandırmak için çok sayıda yeni özellik geliştirdik. Bu özelliklerin pek çoğu kullanıcıların gözünde karşılık buldu, bazıları bulamadı. Yeni özellikleri sunmak için yarışırken uygulama çok karışık hâle geldi. Dolayısıyla bizi bu yıl Messenger’ı sadeleştirmek ve yenilemek için çalışırken görebilirsiniz.”

Marcus, Messenger’ın hangi bölümlerinin karışık ve dağınık olarak değerlendirildiği konusunda ise bilgi vermedi.

Marcus, Facebook’a 2014’te Messenger’ı yönetmek için katılmıştı. Sosyal paylaşım sitesi, kısa bir süre sonra Messenger’ı ana uygulamasının dışına çıkarmıştı. O günden bu yana servisin kullanıcı sayısı 1.3 milyara ulaşmış durumda. Bu süreçte Messenger, hızlı ve hafif bir mesajlaşma uygulamasından önceliklerini şaşırmış bir platforma dönüşmüştü. 2014’ten bu yana servise ödeme desteği, müşteri hizmetleri botları, oyun platformu, kaybolan hikayeler gibi bazıları pek de ilgi görmeyen özellikler eklenmişti. Facebook aynı zamanda mesajların arasında reklam göstermeye de başlamıştı.

Messenger’ın yeni özelliklerle iyiden iyiye “şişmesi” nedeniyle Android için uygulamanın bir “lite” versiyonunu çıkarmıştı.

Facebook Messenger nasıl sadeleşecek?

Facebook Messenger’ın nasıl yenileneceği ve sadeleşeceği konusunda şimdilik bir açıklama gelmiş değil. Sosyal paylaşım sitesinin popüler haberleşme platformunu nasıl yenileyeceği konusundaki yol haritasını yılın ilerleyen zamanlarında daha somut biçimde açıklaması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER