Teknoloji

Facebook Mapillary harita platformunu satın aldı

facebook mapillary

Facebook son zamanlarda haritalarla biraz daha yakından ilgileniyor. Şirket geçtiğimiz yıl yapay zekâ platformunu OpenStreetMap kullanıcılarına açmış ve üç boyutlu bir dünya haritası oluşturma planını duyurmuştu. Sosyal paylaşım sitesi bir süre önce de koronavirüs salgınının dünya genelindeki yayılmasını takip etmek için bir harita hazırlamıştı. Facebook şimdi de Google Sokak Görünümü servisinin alternatifi olarak tanımlanabilecek Mapillary platformunu satın aldı.

Sokak seviyesinde bir görüntüleme platformu olan Mapillary, ölçeklendirilmiş haritalar hazırlıyor. 2013’ten bu yana 190 ülkeden akıllı telefonlarla çekilen fotoğrafları toplayan platform, bunları birleştirerek sokak görünümü haritaları oluşturuyor. Kısacası kitle içeriğiyle hazırlanan bir Google Sokak Görünümü alternatifinin varlığından söz edilebilir.

Mapillary’deki görüntülerin ticari olmayan amaçlarla kullanımı şimdiye kadar ücretsizdi. Artık ticari amaçlı kullanım için de ücret alınmayacak. Bu da Facebook’un servisten nasıl yararlanabileceği konusunda bir ipucu veriyor. Yakında işletmelerin Facebook’taki sayfalarında Mapillary’den alınmış sokak görüntüleriyle karşılaşmak sürpriz olmayacaktır.

Facebook, Mapillary ile ilgilenen ilk büyük teknoloji şirketi değil. Daha öncesinde Amazon da Mapillary’yi satın almak için girişimde bulunmuş, ancak başarılı olamamıştı. Facebook’un Mapillary için ne kadar ödediği şu an için bilinmiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER