Manşetler

Facebook Lite şimdi Android kullanıcılarına yavaş bağlantıda bile video izletiyor

facebook lite

Facebook Lite uygulamasının Android cihazlar için çıkışının üstünden yaklaşık dokuz ay geçti. 2G seviyesindeki hızlarla internete bağlanan uygulama öncelikle Hindistan ve Filipinler gibi ülkelere gelmiş, daha sonra Türkiye’de de kullanıma sunulmuştu. Uygulama 150’den fazla ülkede 100 milyondan fazla kullanıcıya hizmet veriyor ve 50’den fazla dili destekliyor.

Yükte hafif olan bu uygulama Facebook’un ana uygulamasının bazı özelliklerini içermeyen yapıda geliyor ve daha sade bir kullanıcı arayüzüyle sunuluyor. Böylelikle giriş seviyesi telefonlarda rahatlıkla çalışıyor. Facebook bu uygulama için bir güncelleme sundu. Güncellemeyle birlikte video oynatma desteği, bunun yanında tek seferde birden fazla fotoğraf yükleme imkanı geldi.

Ayrıca kullanıcılar fotoğraflarda parmak kıstırma hareketiyle yakınlaştırma ve uzaklaştırma yapma, mesajlarda ve paylaşımlarda emojileri görme gibi imkanlara da güncelleme sayesinde kavuşuyor.

Facebook gelecek sürümlerden birinde sunmak üzere, kullanıcılara düşük bağlantı hızlarında bile daha iyi video deneyimi yaşamalarını sağlayacak bir çalışma yaptığını da söylüyor. Kullanıcı bir videoya tıklattığında Facebook Lite bunu arka tarafta yükleyecek, bu sırada kullanıcı haber kaynağında gezintisini sürdürecek. Yükleme tamamlandığında kullanıcıya videonun izlemeye hazır olduğu şeklinde bir bildirim gösterilecek.

Yeni özellikler sayesinde Facebook’u düşük bağlantı hızlarında bile kullanmak daha zevkli hâle gelecektir. Bu arada standart Facebook uygulamasının pil tüketiminden veya veri planının hızlı şekilde harcanmasından rahatsızlık duyuyorsanız, siz de Facebook Lite uygulamasını Android cihazınıda hemen şimdi deneyebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER