Manşetler

Facebook Lite iOS uygulaması yayınlandı, Türkiye’den indirilebiliyor

facebook lite ios

Facebook Lite uygulamasıyla Android cihaz sahipleri uzun süredir daha sade ve yüklerinden arınmış bir Facebook deneyimi yaşayabiliyor. Uygulamanın öncelikli hedef kitlesi giriş seviyesi cihazlar olsa da, daha az güç tüketmesi ve cihaza daha fazla veri indirmesi nedeniyle üst sınıf telefonlara sahip olanlar da bu uygulamayı tercih ediyor. iOS uygulamasının boyutları ve cihazda kapladığı yer nedeniyle oldukça fazla sayıda şikayet alan sosyal ağ, Facebook Lite iOS uygulamasını geliştirdi.

Facebook Lite’ın iOS versiyonunun kapsama alanı şu an için oldukça dar tutulmuşa benziyor. Hâlihazırda uygulama sadece Türkiye’deki iPhone sahipleri tarafından indirilebiliyor gibi görünüyor. Henüz iki gün önce iTunes App Store‘da yerini alan uygulama konusunda Facebook’tan henüz doğrudan bir açıklama gelmedi.

Ancak Facebook’un Destek bölümünde Facebook Lite iOS uygulamasına yönelik bir referans bulunuyor. Sayfada uygulamanın belli bölgelerde kullanımda olduğu belirtiliyor. Söz konusu bölgelerin hangileri olduğu ise açıkça ifade edilmiyor.

Facebook Lite iOS uygulaması bir ihtiyaç hâline gelmişti

Facebook Lite iOS uygulamasının bir ihtiyaç hâline geldiğini söylemek çok yanlış olmayacaktır. Sosyal ağın standart iOS uygulamasının cihazda kapladığı alan ve her hafta düzenli olarak yayınlanan güncellemelerinin boyutlarının fazlalığı, pek çok iPhone sahibini bıktırma noktasına gelmişti. Telefonda 300 MB’den fazla yer kaplayan bir uygulamadan 8,7 MB yer kaplayan bir muadile geçiş yapmanın iPhone sahipleri için rahatlatıcı bir deneyim olduğu söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER