Teknoloji

Facebook Lite gelişimini Instant Games entegrasyonuyla sürdürüyor

facebook lite
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Facebook Instant Games platformunun başarısından oldukça memnun görünüyor. Yaz mevsiminde popülaritesi yüzde 25 oranında artan platform sayesinde Messenger kullanıcıları birbirleriyle karşılıklı oyun oynayabiliyor. Bu başarıdan cesaret alan sosyal ağ, şimdi de Facebook Lite üzerinde Instant Games deneyimi sunmaya hazırlanıyor.

Bu doğrultuda Facebook Lite’ın Haber Kaynağı’nın hemen yanında yer alan “Daha Fazlası” menüsüne Instant Games seçeneği eklenecek. Uygulamanın kullanıcıları bu seçenek üzerinden indirilmesine gerek olmayan HTML5 tabanlı oyunlara erişebilecek.

Facebook Messenger üstündeki Instant Games deneyimini geliştirme sözü de veren Facebook, yakın gelecekte Instant Games için oyun odaklı duyurular yapma sözü de verdi. Ancak bu duyurular için biraz daha beklemek gerekiyor.

Instant Games’i platformundaki oyun gruplarına da entegre eden Facebook, oyun kategorisi dışındaki gruplar için Instant Games entegrasyonu konusunda henüz karar verilmediğini belirtti.

Facebook Lite gücünü artırıyor

Facebook Lite, önümüzdeki dönemde Facebook ekosisteminin önemli parçalarından biri hâline gelecek gibi görünüyor. Uygulamanın iOS versiyonu hâlihazırda Türkiye’de aktif olarak test ediliyor. Instant Games entegrasyonunun gelişi de Facebook’un bu uygulamaya verdiği önemi gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER