Teknoloji

Facebook’a Libra için Avrupa’dan kötü haber

facebook libra
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Facebook, Libra isimli kripto para birimini geçtiğimiz aylarda duyurmuştu. Libra’nın duyurulmasından bu yana mevzuatlarla boğuşan Facebook için işler pek de kolaylaşacak gibi görünmüyor.

Avrupa Birliği, bir aydan kısa bir süre önce proje hakkında bir tekel soruşturması başlatmıştı. Libra’nın eski kıtadaki yoluna büyük bir taş da Fransa’dan geldi. Fransız ekonomisinin patronu, Libra’nın Avrupa topraklarında kullanımına onay veremeyeceklerini açıkladı.

Paris’te düzenlenen OECD konferansında konuşan Fransa Maliye Bakanı Bruno Le Maire, Libra’nın devletlerin egemenliğini riske atacağını öne sürdü. Libra hakkındaki endişelerin yerinde olduğunu söyleyen Fransız bakan, mevcut koşullarda Libra’nın Avrupa topraklarında kullanımını onaylamalarının mümkün olamayacağını dile getirdi.

Facebook Libra için gerekli tüm onayları almayı bekliyor

Le Maire’nin ateşli bir kripto para karşıtı olduğu biliniyor. Fransız bakan, Libra’nın kendi ülkesi dışındaki Avrupa ülkelerinde kullanımına karşı da mücadele edecek gibi görünüyor.

Facebook Libra’nın dağıtımı için gerekli tüm onayları alana kadar beklemeye hazır olduğunu daha önce açıklamıştı. Ancak mevcut koşullar bu sürecin oldukça uzun süreceğini gösteriyor. Libra’ya karşı çıkma sebeplerinden birisinin “ulusal egemenlik” olması ise Facebook’un işinin hiç de kolay olmadığını ortaya koyuyor.

İLGİLİ HABERLER