Teknoloji

Facebook koronavirüs dedikodularını bilgi merkezinde çürütecek

facebook konum android

Facebook, koronavirüs ile ilgili yanlış bilgilere karşı mücadelesinde yeni bir adım atıyor. Sosyal paylaşım sitesi, koronavirüs bilgi merkezine “COVID-19 Hakkındaki Gerçekler” başlıklı yeni bir bölüm ekliyor. Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, bu yeni bölümde pandemiyle ilgili “çamaşır suyu içmek virüsü öldürür” gibi yaygın yanlış bilgilerin çürütüleceğini belirtti.

Zuckerberg, Facebook’un “maske tak” çağrısını dünya genelinde yapacağını da dile getirdi. Söz konusu çağrı, şu an için sadece ABD’deki Facebook ve Instagram kullanıcılarının karşısına çıkıyor.

Sosyal medya devi koronavirüs salgınıyla mücadele için bir süredir farklı uygulamalar yapıyor. Örneğin, daha sonra çürütülen bilgiler içeren veya kaldırılan içerikleri paylaşan veya bu içerikle etkileşime giren kullanıcılar bir bildirim yoluyla uyarılıyor. Ancak bazı uzmanlar Facebook’un kullanıcılarına paylaşım konusunda spesifik bir bilgi vermediği gerekçesiyle bu tutumu eleştiriyor.

Facebook CEO’su, ABD’nin koronavirüs ile mücadelede en yetkili isimi olan Dr. Anthony Fauci ile yeni bir canlı yayın gerçekleştireceğini de açıkladı. Zuckerberg, söz konusu yayında virüsün yayılmasının engelleme yöntemleri ve aşı çalışmalarındaki mevcut durum gibi başlıkların konuşulacağını belirtti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER