Teknoloji

Facebook koronavirüs ile mücadeleye destek veriyor

facebook veri sızıntısı avrupa birliği ürün geliştirme

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, sosyal ağın koronavirüs salgını konusundaki doğru bilgilere ulaşılması için yaptıkları hakkında bilgi verdi. Zuckerberg’in paylaşımına göre, Facebook’ta “coronavirus” anahtar kelimesiyle yapılan aramaların sonuç sayfasının en üstünde kullanıcıların karşısına bir mesaj çıkacak.

“Corona virüsü hakkında bilgi mi arıyorsun?” başlığı taşıyan bu mesajda şu ifadeler yer alıyor: “Sağlıklı kalmak ve virüsün yayılmasını önlemeye yardımcı olmak için Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) verdiği en güncel bilgileri gör.”

Söz konusu mesajdaki bağlantıya tıklayarak Dünya Sağlık Örgütü’nün internet sitesine erişilebiliyor.

facebook koronavirüs

Facebook’un koronavirüs ile mücadeleye destek olmak için yaptıkları bunlarla sınırlı kalmıyor. Sosyal ağ, Dünya Sağlık Örgütü’nün koronavirüse karşı insanları bilinçlendirmek amacıyla hazırladığı tanıtımları da ücretsiz olarak yayınlayacak. Buna ek olarak, örgüte ihtiyaç duyduğu takdirde başka alanlarda da ekstra destek sağlanacak.

Facebook bir taraftan da koronavirüsle ilgili yanlış bilgilerin yayılmasını engellemek için çaba gösteriyor. Yalan haberle mücadele konusunda yetersiz kaldığı gerekçesiyle sert eleştirilere maruz kalan sosyal ağ, koronavirüs ve yanlış bilgiler konusunda işi oldukça sıkı tutuyor. Burada insanların hayatı söz konusu olduğu için Facebook’un gerekeni yaptığını söyleyebiliriz.

Facebook, küresel sağlık kuruluşlarının sahte olarak tanımladığı bilgileri platformdan kaldırıyor. Buna ek olarak, koronavirüsü tedavi iddiasındaki sahte ürünlerin reklamlarına da izin verilmiyor.

Facebook koronavirüs ile mücadeleye farklı alanlarda da destek veriyor. Mark Zuckerberg, araştırmacıların Facebook’un nüfus yoğunluğu haritası gibi verilerinden yararlanarak virüsün yayılma hızını tespit etmeye çalıştığını belirtti. Hâlâ yeni yollar aradıklarını söyleyen Zuckerberg, özellikle Facebook’un servislerinin salgının kontrol altına alınmasında kullanılabileceğini sözlerine ekledi.

İLGİLİ HABERLER