Eğlence

Facebook Instant Games platformunda canlı yayın ve video sohbet imkânı sunacak

facebook instant gamesFacebook Instant Games adını verdiği platformuyla Pac-Man gibi oyunların Facebook Messenger veya haber kaynağı üzerinden oynanmasını mümkün kılıyor. Platform, yapılan güncellemeyle kullanıcılar adına biraz daha kullanışlı hâle geliyor. Bu yenilikler arasında öne çıkan ise canlı yayın özelliği oluyor.

Canlı yayın desteği sayesinde Instant Games platformunda oyun oynayanlar, maceralarını Facebook Live üzerinden arkadaşlarıyla paylaşabilecek. Oyuncular diledikleri takdirde canlı yayını daha sonra profillerine de yerleştirebilecek.

Facebook’un oyunculara sunduğu yenilikler bununla sınırlı kalmıyor. Oyuncular, belirli oyunlarda arkadaşlarıyla görüntülü sohbet gerçekleştirebilecek. Bazı oyunları ise görüntülü sohbet esnasında başlatmak mümkün olacak. Bu özellik ilk olarak, Words with Friends oyununun Messenger versiyonunda kullanıma sunulacak.

Facebook Instant Games üzerinde 70’ten fazla oyun sunuyor

Facebook Instant Games platformu geçtiğimiz yıl faaliyete geçmişti. Platform kapsamında oynanabilen oyun sayısı hâli hazırda 70’i aşmış durumda. Bu oyunların kaç kişi tarafından oynandığı ve geliştiricilere ne kadar para kazandırdığı ise bilinmiyor. Facebook’un para kazanma imkânını geçtiğimiz ekim ayında sunduğu düşünülünce platformun şu an için pek fazla gelir getirmemiş olması muhtemel görünüyor. Instant Games üzerindeki oyun sayısının da önümüzdeki dönemde artması bekleniyor. Yeni oyunlar arasında Angry Birds, Tsum Tsum, Sonic Jump ve Puzzle & Dragons gibi popüler başlıklar da bulunuyor. Popüler oyunların gelişi, Facebook’un platform için izleyeceği istikamete karar verdiğini gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER