Teknoloji

Facebook Instagram ve Messenger sohbetlerini birleştirmeye başladı

Facebook Instagram ve Messenger sohbetlerini birleştirmeye başladı

Facebook, sohbet sistemlerini entegre etmeye yönelik düşüncesini Instagram ve Messenger için hayata geçiriyor. ABD’deki bazı kullanıcılar cuma gününden itibaren iOS ve Android cihazlarında buna yönelik bildirimleri görmeye başladılar.

The Verge sitesinin haberine göre, Instagram’ın mobil uygulamasında görüntülenen bir mesaj, “Instagram’da mesajlaşmak için yeni bir yol var” mesajını taşıyor ve çeşitli özellikleri sıralıyor. Sohbetler için daha renkli bir görünüm, daha fazla emoji tepkisi, sürükleyerek cevaplama ve en önemlisi; Facebook kullanan arkadaşlarla sohbet etmek gibi yenilikler sunuluyor.

Güncelle düğmesini tıklattıktan sonra, Instagram’ın sağ üst köşesinde yer alan normal DM simgesinin yerini Facebook Messenger logosu alıyor. Instagram’daki sohbetler de gerçekten daha öncekinden daha renkli hâle geliyor. Gönderenin mesajları aşağı doğru kaydırdıkça mavi ve mor arasında renk değiştiriyor. Bu arada şu an için Facebook kullanıcılarının Instagram üzerinden mesajlaşmasının mümkün olmadığı belirtiliyor.

Facebook Instagram ve Messenger sohbetlerini birleştirmeye başladı

Ancak Facebook’un popüler uygulamalardan oluşan platformu üzerinde mesajlaşma deneyimini birleştirmeye yönelik planlarını biliyoruz. Messenger, Instagram ve WhatsApp kullanıcılarının aralarında mesajlaşabilmesi gibi bir plan var. Facebook’un, bunun için gerekli olan altyapıyı yeniden kurduğu söyleniyordu. Bu sayede kullanıcılar bir uygulamayı kullanarak Facebook’un farklı uygulamalarını kullananlarla sohbet edebilecekler.

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, sistemin uçtan uca şifrelenmiş olmasını istediğini de söylemişti. Popüler uygulamalarını entegre ederek Facebook, Apple’ın doğrudan mesajlaşma servisi iMessage ile doğrudan rekabete girişecek.

Facebook Instagram’ı 2012 yılında 1 milyar dolar karşılığında satın almıştı. WhatsApp’ı ise 2014’te 19 milyar dolara almıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER