Teknoloji

Facebook Haber sekmesini bir ülkede daha kullanıma sundu

facebook veri sızıntısı avrupa birliği ürün geliştirme

Facebook haber sekmesini bugün itibarıyla İngiltere’de de kullanıma sundu. Böylelikle söz konusu sekme ABD dışında da erişime açıldı. Facebook’tan yapılan açıklamada, haber sekmesinde özel olarak seçilmiş ve kişisel tercihlere göre belirlenmiş haberlerin yer aldığı belirtildi. Facebook, bu sekmedeki içerikler için bazı yayıncılara ödeme de yapıyor.

Facebook’un yayıncılara ödendiği meblağ bilinmiyor. Ancak şirket bu proje için yıllar içinde hatırı sayılır miktarda yatırım yapmayı planladığını daha önce açıklamıştı. Söz konusu ödemelerin öncelikle içerikleri normalde Facebook’ta bulunmayan yayıncılara yapılması bekleniyor. Bazı yayıncıların bu program kapsamında her yıl milyonlarca pound ücret ödenmesini öngördüğü biliniyor.

Sosyal medya devi, haber sekmesinde birlikte çalışacağı bazı yeni içerik ortaklarını da duyurdu. Bunlar arasında The Financial Times, Sky News, Channel 4 News, Telegraph Medya Grubu, DC Thomson ve Daily Mail Grubu bulunuyor. Facebook geçtiğimiz ay da içerik ortaklarını açıklamıştı. Açıklanan ilk grupta The Guardian, The Economist, The Independent, Wired ve Vogue gibi yayınlar yer alıyor.

facebook haberFacebook’un haber sekmesi, İngiltere’de de ABD’dekine benzer şekilde işleyecek. Burada kullanıcıların okudukları ve paylaştıklarından hareketle profesyonel gazeteciler tarafından seçilen haberler gösterilecek. Ancak kullanıcılar istemedikleri kaynaklardan gelen haberleri veya ilgilenmedikleri konuları sekmeden kaldırabilecek. Facebook, orijinal haberleri de öne çıkaracak.

Facebook Haber sekmesini Almanya ve Fransa’ya da götürecek

Facebook Haber sekmesiyle kullanıcılara uygulama içinde haberlere erişebilecekleri özel bir alan sunuyor. Ancak kullanıcılar diledikleri takdirde profillerinde veya sayfalarda haber paylaşmaya devam edebilecek. Buna ek olarak, Haber Kaynağı üzerinde de haber okunabilecek.

Facebook Haber sekmesini Almanya ve Fransa gibi ülkelerde kullanıma sunmak için görüşmelerini sürdürüyor. Şirketten daha önce yapılan açıklamaya göre, haber sekmesi Brezilya ve Hindistan’da da erişime açılacak.

İLGİLİ HABERLER