Teknoloji

Facebook Güvenlik Kontrolü özelliğini Android uygulamasına getirdi

facebook güvenlik kontrolü

Facebook, hesaplara daha fazla güvenlik önlemi eklenmesine yardımcı olan Güvenlik Kontrolü özelliğini geçtiğimiz temmuz ayında masaüstünde kullanıma sunmuştu. Söz konusu araca artık sosyal paylaşım sitesinin Android uygulaması üzerinden de erişilebilecek.

Facebook Güvenlik Kontrolü, sadece birkaç dakika içinde kullanılmayan tarayıcı ve uygulamalardan çıkış yapılmasını, birisi yeni bir bilgisayar veya telefondan Facebook hesabına giriş yapmaya çalıştığı zaman hesap sahibine gönderilen bildirimlerin etkinleştirilmesini ve şifre koruma yöntemlerinin öğretilmesini sağlıyor.

Artık neredeyse her gün internetteki güvenlik problemlerine ilişkin bir habere rastlandığına dikkat çeken Facebook, kullanıcılarının hesaplarını korumaları için güvenlik kontrollerinden haberdar olmaları gerektiğini vurguluyor.

Facebook Güvenlik Kontrolü’ne Yardım Merkezi üzerinden erişiliyor

Sosyal paylaşım sitesi, kötü bir deneyim yaşamadan gerekli güvenlik önlemlerini almanın öneminin de altını çiziyor. Facebook Güvenlik Kontrolü’ne sosyal paylaşım sitesinin Android uygulamasında bulunan Yardım Merkezi üzerinden erişilebiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER