Teknoloji

Facebook görüntülü aramalar için bir tablet üzerinde çalışıyor

facebook goruntulu aramaFacebook’un donanım konusundaki hedefleri sanal gerçeklikle sınırlı kalmıyor. Bloomberg’de yer alan habere göre, Facebook görüntülü arama özelliği üzerine odaklı bir tablet üzerinde çalışıyor.

Tablette geniş açılı lens, mikrofon, hoparlör ve 13 ya da 15 inç büyüklüğünde bir ekranın bulunacağı söyleniyor. Kaynaklar tabletin Android işletim sistemiyle çalışabileceğini de belirtiyor. Facebook’un tamamen video üzerine odaklanan cihazının birkaç yüz dolar karşılığında satılabileceği söyleniyor.

Bloomberg’in kaynaklarına göre, Facebook görüntülü arama tabletini önümüzdeki ilkbaharda gerçekleştireceği F8 geliştirici konferansında duyurabilir. Tabletin kamerasında otomatik tarama özelliğinin bulunabileceği de söylentiler arasında yer alıyor. Söz konusu özellik sayesinde kamera bulunduğu odadaki bir veya birden fazla kişinin yüzlerine kilitlenip sadece onları çekebiliyor. Microsoft Kinect de benzer bir mantık çerçevesinde işliyor.

Facebook görüntülü arama tabletini Building 8 çatısı altında geliştiriyor

Sosyal paylaşım sitesinin görüntülü arama tabletini Building 8 isimli laboratuvarın çatısının altında geliştiriyor. Söz konusu laboratuvarda geliştiriciler ve mühendisler deneysel fikirler üzerine yoğunlaşıyor. Facebook’un Building 8 ile görüntülü arama tabletinin dışında yapay zekâ tabanlı bir akıllı hoparlör üzerinde çalıştığı da söyleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER