Teknoloji

Facebook görsel arama yeteneklerini geliştirmek için elini cebe attı

facebook gorsel arama

Facebook görsel arama deneyimi üzerine odaklanan bir yapay zekâ girişimi olan GrokStyle‘ı satın aldı. Söz konusu satın almanın Facebook’un Marketplace üzerinde sunduğu hizmeti belirgin ölçüde değiştirebileceği düşünülüyor. GrokStyle’ın görsel arama teknolojisi, fotoğrafı çekilen bir nesnenin benzeri için çevrimiçi ortamda bir arama gerçekleştirilmesini mümkün kılıyor.

Aynı teknoloji, Ikea Place uygulamasının görsel arama özelliğine de güç veriyor. Söz konusu özellik oldukça başarılı şekilde işlediği için Ikea tarafından ön plana çıkarılmıştı.

GrokStyle, satışın ardından internet sitesinde bir veda mektubu yayınladı. Ancak söz konusu veda mektubunda Facebook’un şirketi satın almasından bahsedilmedi. Mektupta sadece şirketin kapatılacağı ve ekibin faaliyetlerini başka bir çatı altında sürdüreceği belirtildi. Facebook ise Bloomberg‘e gönderdiği bir açıklamayla GrokStyle’ı satın aldığını doğruladı. Açıklamada GrokStyle’ın teknolojisinin ve ekibinin yapay zekâ kapasitesini artırma konusunda Faceobok’a yardımcı olacağı ifade edildi.

Açıklamada bu yardımın nasıl sağlanacağı konusunda bilgi verilmedi. Ancak Facebook görsel arama özelliğini Marketplace’e getirme konusuna öncelik vereceğe benziyor. Şirket, bu bölümde daha önce de yapay zekâ desteğinden yararlanmıştı. Önümüzdeki dönemde bu deneyimin biraz daha gelişeceğini görmek çok zor değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER