Teknoloji

Artık tüm Facebook kullanıcıları fotoğraflarını Google Fotoğraflar’a taşıyabilecek

facebook veri sızıntısı avrupa birliği ürün geliştirme

Facebook kullanıcıları artık medya içeriklerini Google Fotoğraflar platformuna taşıma konusunda bir kısıtlamaya maruz kalmayacak. Sosyal medya devinden yapılan açıklamada, artık tüm kullanıcıların medya içeriklerini Google Fotoğraflar’a taşıyabilecekleri araçtan yararlanabileceği belirtildi.

Bunun için kullanıcıların ilk olarak Facebook’un Ayarlar bölümüne gitmek gerekiyor. Burada “Facebook Bilgilerin” sekmesi altında “Fotoğraflarının veya Videolarının Bir Kopyasını Başka Bir Servise Aktar” seçeneği yer alıyor. Bu seçeneğe tıklattıktan sonra içeriklerin Google Fotoğraflar’a gönderilmesi süreci başlatılıyor.

Bu özellik, Veri Transferi Projesi kapsamında sunuluyor. Söz konusu projeyle servisler arasındaki bilgi taşınabilirliğinin artırılması hedefleniyor. İnternet devleri, bu iş birliğiyle düzenleyici kurumlardan gelen baskıları da azaltmayı amaçlıyor.

facebook google fotoğraflar

Düzenleyici kurumlar, internet devlerinin verilerin rahatlıkla transferini engellediğini ve bunun da rekabete zarar verdiğini belirtmişti. Veri Transferi Projesi ile şirketler bu konuda baskı görmekten biraz olsun kurtulacağa benziyor.

Amaç ne olursa olsun; Facebook içeriklerinin Google Fotoğraflar gibi servislere taşınabilmesi, son kullanıcı açısından da önemli faydalar sağlıyor. Her şeyden önemlisi, artık sırf eski anıları saklamak için Facebook hesabını açık tutmak gerekmiyor.

İLGİLİ HABERLER