Teknoloji

Facebook gereksiz paylaşımları ayıklamak için Haber Kaynağını elden geçiriyor

Facebook kullanıcılarının büyük bir kısmı siteye giriş yaptıkları zaman karşılarına çıkan beğendikleri Sayfalar’a ait spam benzeri paylaşımlardan rahatsız durumda. Bu durumu ortadan kaldırmak isteyen şirket, kullanıcıları o sayfayı beğenmekten vazgeçmeye veya Haber Kaynağından kaldırmaya zorlamadan Haber Kaynağı sıralama algoritmasını değiştirerek bu işi halletmek istiyor. Facebook böylelikle kullanıcıların kendilerini en çok ilgilendiren, ”organik” içerikleri görmesini amaçlıyor.

facebook-haber-kaynagi-240813

Facebook Sayfalar tarafından yapılan paylaşımların hangilerinin düşük hangilerinin yüksek kalitede olduğunu belirlemek için binlerce kullanıcısının dahil olduğu bir anket düzenledi. Bu ankette kullanıcılara ”Bu paylaşım gerçekten size ilgi çekici geliyor mu, yoksa sadece Haber Kaynağı dağıtımını oyuna getirmeye mi çalışıyor?”, ”Bu paylaşımı düşük kaliteli olarak mı tanımlıyorsunuz?” ve ”Bu paylaşımı Haber Kaynağınızda görmekten dolayı şikayetçi misiniz?” gibi sorular yöneltildi.

Şirket bu anketin sonuçlarını paylaşımları yüksek kalite ve düşük kalite olarak tanımlayabilecek, güncellenmiş bir sıralama algoritması geliştirmek için kullandı. Facebook’tan yapılan açıklamada sistemin binlerce farklı faktörü incelediğinin altı çizildi. Yeni algoritmanın testleri sonucunda etkileşimin arttığını gözlemleyen şirket, test grubundaki kullanıcıların eskiye göre daha az hikayeyi sakladığını dile getirdi. Bu pozitif reaksiyonun ardından özelliği tüm kullanıcılarına dağıtma kararı alan Facebook, dağıtım sürecini önümüzdeki haftalar içinde tamamlamayı bekliyor. Sosyal ağ bu süreçte sayfa yöneticilerine de paylaşımlarını daha programlı yapmalarını ve hedef kitlelerinin gözünde güvenilir bir imaj oluşturmalarını tavsiye etti.

İlgili >> Facebook

İLGİLİ HABERLER