Teknoloji

Facebook “geçmişi temizle” özelliğini 2019’da kullanıma sunacak

facebook canli yayin piyasa değeri
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Facebook uzun süredir beklenen “geçmişi temizle” özelliğini bu yıl içinde kullanıma sunacak. Konuya ilişkin açıklamayı şirketin finans şefi David Wehner yaptı. Sosyal ağ, özelliğin duyurusunu geçtiğimiz yıl mayıs ayında düzenlediği F8 konferansında gerçekleştirmişti. Mark Zuckerberg, söz konusu özelliği şu şekilde tanımlamıştı: “Facebook’taki tarama geçmişi temizlememenizi sağlayacak basit bir kontrol. Tıkladığınız her şeyi, ziyaret ettiğiniz her şeyi rahatlıkla silebileceksiniz.”

Facebook’un diğer sitelerle paylaştığı kullanıcı bilgilerinin kontrol edilebilmesi ve Facebook hesabıyla erişilen diğer site ve uygulamaların listesinin açık bir şekilde görülebilmesi de yoğun şekilde talep edilen özellikler arasında bulunuyor. Son yıllarda patlayan ve merkezinde Facebook’un bulunduğu gizlilik skandalları, bu taleplerin ortaya çıkmasına yol açan faktörler olarak göze çarpıyor.

Geçmişi temizleme imkanının kullanıcılar ve gizlilik savunucuları tarafından memnuniyetle karşılanacağını görmek çok zor değil. Bu özellik, kullanıcıların Facebook’ta karşılaştıkları reklamları da değiştirme potansiyeli taşıyor. Kullanıcılar geçmişlerini temizleyeceği için reklamlarda hedefleme yapmanın eskisi kadar kolay olmayacağı belirtiliyor.

Facebook kullanıcıları ilgilerini çekmeyen reklamlarla karşılaşmaktan dolayı mutsuz olabilir. Ancak bunun daha fazla gizlilik için ödenmesi gereken bir bedel olduğu söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER