Teknoloji

Facebook yüz tanıma konusunda çalışan FacioMetrics’i satın aldı

facebook abd

facebook faciometricsFacebook, fotoğraf ve video konularındaki hedeflerini gerçekleştirmek için yüz tanıma teknolojisine büyük önem veriyor. Şirket, gerçekleştirdiği satın almalarla da bu yöndeki kapasitesini artırmaya çalışıyor. Sosyal ağın bu yönde yaptığı en son hamle ise yüz tanıma üzerine çalışan FacioMetrics isimli girişimi satın almak oldu. Geçtiğimiz yıl Carnegie Mellon Üniversitesi’nde okuyan öğrenciler tarafından kurulan şirket, otomatik öğrenme algoritmalarını kullanarak akıllı telefon kameralarının insan yüzlerini gerçek zamanlı olarak analiz etmesi üzerine odaklanıyor.

Facebook tarafından VentureBeat sitesine yapılan açıklamada, FacioMetrics’in fotoğraf ve videolara daha fazla efekt ve eğlence getirmeye yardımcı olacağı belirtildi. Facebook’un bu açıklaması gerçek zamanlı filtreler, efektler ve yüz değiştirme araçlarına işaret ediyor. Bu da, sosyal paylaşım sitesinin Snapchat ile olan rekabetinde elini biraz daha güçlendirmeye yönelik adımlar attığını gösteriyor.

FacioMetrics CEO’su Fernando De La Torre ise şirketi görsel yüz analizine olan ilgi ve talebin giderek artması üzerine kurduklarını belirtti. De La Torre, yüz tanımanın artırılmış ve sanal gerçeklik, animasyon, kitle reaksiyon ölçümü ve diğer alanlardaki uygulamalarının tamamıyla ilgilendiklerinin de altını çizdi. Facebook’a katılarak büyük bir adım attıklarını söyleyen FacioMetrics CEO’su, çalışmalarını inanılmaz bir ölçeğe taşıyabileceklerini ve dünyanın dört bir yanından insanlara ulaşabileceklerini sözlerine ekledi.

Facebook FacioMetrics ile Snapchat’e karşı güç kazanmayı amaçlıyor

Facebook FacioMetrics satın almasıyla Snapchat ile dozu giderek yükselen rekabetinde elini biraz daha güçlendirmeyi amaçlıyor. Şirket, son dönemde Snapchat’in popüler özelliklerini ana uygulamasına veya diğer servislerine entegre etmek için çalışıyor. Facebook bir yandan da Snapchat’in sevilen yönlerini kendisine getirecek yetenekleri kendi havuzunda topluyor.

İLGİLİ HABERLER