Teknoloji

Facebook mobil uygulamasında “önerilen” bildirimleri test ediyor

facebook-bildirim-onerilen-test-121115

Facebook, son zamanlarda bildirimleri sadece kullanıcılarının dikkatini dağıtan şeyler olmaktan çıkarıp daha anlamlı kılmak için yoğun bir çaba gösteriyor. Sayısız Candy Crush davetlerini düzeltmek için bir yol bulmaya çalıştığını duyuran sosyal paylaşım sitesi, bildirimler sekmesi için Google Asistan kartlarına benzer bir görünümü test etmeye başlamıştı. Henüz hayata geçen ve çeşitli yayın kuruluşlarına ait haberleri bildirim olarak kullanıcılara gönderen Notify uygulaması da, Facebook’un bu konuda attığı adımların en sonuncusunu oluşturuyor.

Bu kadar yoğun çalışmanın yürütüldüğü bir ortamda, sosyal paylaşım sitesinin bildirimlerin sınıflandırılması konusunda da bir çalışma yürütmesi kulağa pek garip gelmiyor. The Next Web sitesi yazarı Napier Lopez, Facebook’un Android uygulamasında yüksek değerli etkileşimleri yıldızla işaretlemek ve zaman gösteren bölüme de “önerilen” etiketini yerleştirmek için testler gerçekleştirdiğini belirtti.

Facebook tarafından The Next Web’e yapılan açıklamada, kullanıcılar için faydalı olabilecek bildirimlerin öne çıkarılması adına bir test gerçekleştirildiği ifade edildi. Napier Lopez ise neredeyse tüm bildirimlerine “önerilen” etiketinin yerleştirildiğine dikkat çekti ve söz konusu sistemin Facebook’u yoğun biçimde kullananlar için daha ciddi bir değişim getirebileceğini öne sürdü.

Facebook, testlerinin genellikle küçük gruplarla gerçekleştirdiği için henüz çoğu kullanıcı yeni bildirim etiketiyle karşılaşmış değil. Ancak platformun Haber Kaynağını düzenlemek için ne kadar yoğun çaba sarfettiği ve bildirimleri bir içerik iletim sistemine dönüştürme isteği göz önüne alınınca yapılan çalışmaları doğal karşılamak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER