Teknoloji

Facebook aşı karşıtlarına savaş açtı

facebook business suite e-ticaret
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Aşı karşıtlarının sesi son zamanlarda tüm dünyada oldukça fazla duyuluyor. Aşıların gerekli olduğuna karşı çıkan bu kitlenin kimi temsilcileri, yanlış bilgilerle insanların kafasını bulandırabiliyor. Bu yanlış bilgilerin yayılmasındaki en güçlü araç olarak da sosyal medya öne çıkıyor. Sosyal medyanın en büyüğü konumundaki Facebook, hem ana platformunda hem de Instagram üzerinde aşı karşıtlarının yanlış bilgilerinin yayılmasını engellemek için harekete geçti.

Facebook’un bu konuda atacağı ilk adım aşı karşıtı grupların ve sayfaların sıralamasını düşürmek olacak. Bu sayede aşı karşıtlarının içeriklerinin Haber Kaynağı’nda yer bulması zorlaşacak. Instagram tarafında ise aşı karşıtı içeriklerin Keşfet sekmesinde ve etiket sayfalarında görülmesi engellenecek.

Facebook’un yeni yaklaşımı, sadece aşı karşıtlarını cezalandırmakla kalmayacak. Aynı zamanda aşı karşıtları tarafından paylaşılan içeriklerin bulunmasını da zorlaştıracak. Aşı karşıtı gruplar ve sayfalar, önerilerden çıkarılacak. Arama yapılırken otomatik tamamlama özelliğiyle bu sayfalara yönlendirme yapılmayacak. Aşılar konusunda yanlış bilgiler barındıran reklamlar yayınlanmayacak. Buna ek olarak, “aşı tartışmaları” gibi terimler için reklam hedeflemesi yapılamayacak.

Facebook aşı karşıtlarıyla mücadele eden tek sosyal ağ değil

Facebook’tan yapılan açıklamada, aşı konusunda Dünya Sağlık Örgütü’nün ve ABD Hastalık Kontrol ve Koruma Merkezi’nden gelecek bilgilere güvenmeye devam edeceğini belirtti. Aşılar konusundaki yanlış bilgileri düzeltmek için ciddi anlamda mesai harcayan bu kuruluşlar, Facebook’un da kılavuzu olacak.

Facebook, aşı karşıtlarının yanlış bilgilerine karşı mücadele eden tek sosyal platform değil. Pinterest de aşı karşıtlarının içeriklerinin arama sonuçlarında çıkmasını engelleme kararı almıştı. YouTube da kısa süre önce aşı karşıtı kanalların reklam yayınlamasını yasaklamıştı.

İLGİLİ HABERLER