Teknoloji

Facebook artık Waze ile ilgilenmiyor

Waze son dönemin en popüler şirketlerinden biri. Kullanıcı verilerini kullanarak navigasyon çözümleri sunan uygulamanın geliştiricisi olan şirketin Apple, Facebook, Google gibi büyük şirketlerin radarına girdiğine dair söylentiler son aylarda sıklıkla gündemi meşgul etmişti. AllThingsD’nin haberine göre, bu şirketlerden biri olan Facebook masadan kalktı ve Waze’i satın almaktan vazgeçti.

waze-030113

Tarafların masadan kalkmasının en önemli nedeni olarak İsrail merkezli Waze’in Facebook’un ABD’deki genel merkezine taşınıp taşınmayacağı konusunda yaşanan anlaşmazlık gösterildi. Bu soruna ek olarak, iki taraf arasında adı konulmamış başka problemlerin de var olduğu ve daha önce oldukça ciddi boyutta olduğu söylenen görüşmelerin tamamen sona ermiş olabileceği belirtildi.

Waze ile Apple ve Google gibi şirketlerin de ilgilendiği konuşulmuş, şirketin yakın bir gelecekte büyük bir şirketin çatısı altına gireceğine dair beklentiler iyice artmıştı. Apple CEO’su Tim Cook D11 konferansında yaptığı konuşmada Waze için teklifte bulunmadıklarını dile getirirken, Facebook’un masadan kalkmasının ardından Google’ın izleyeceği tutum merak ediliyor. Zira Google’ı Waze’le ilgilenmeye iten en önemli neden olarak Facebook’u engelleme isteği gösterilmişti.

İlgili >> AllThingsD

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER