Teknoloji

Evernote CEO değişikliğinden iki ay sonra çalışanlarının yüzde 13’üyle yollarını ayırıyor

evernote-logo-200115

Evernote çalışanlarının yüzde 13’lük kısmıyla yollarını ayırma ve uluslararası ofislerinden üçünü kapatma kararı aldı. Böylelikle şirket 2015 içindeki ikinci işten çıkarma sürecini başlatmış oldu. Bundan iki ay önce göreve gelen yeni CEO Chris O’Neill, daha küçük bir ekibin Evernote’u gelecekte büyümeye ve genişlemeye götüreceğine inandığını belirtti.

Evernote’un notlar, arama ve eş zamanlamaya odaklanacağını söyleyen O’Neill, bu yaklaşımın birkaç ay içinde Evernote’un temel ürün iyileştirmeleri yapmasıyla birlikte daha iyi anlaşılacağını dile getirdi.

Alınan kararla birlikte Evernote, 47 çalışanıyla vedalaşmış oldu. Yıl içindeki ilk dalgada ise 400 Evernote çalışanından 20’siyle yollar ayrılmıştı. O dönemde yapılan açıklamada işten çıkarmaların üretkenlik ve gelir için gerçekleştirildiği belirtilmişti. Chris O’Neill’ın son açıklaması da, Evernote’un duruşunu koruduğunu gösteriyor.

Evernote’tan yapılan açıklamada gelir konusunda işlerin şimdiden iyiye gittiği belirtildi ve yeni ücretli abone sayısının bir yıl öncesine göre yüzde 40 oranında arttığına dikkat çekildi. Birkaç yıldır halka arz için fırsat kollayan Evernote, bu fırsata Chris O’Neill’ın döneminde kavuşacak gibi gözüküyor. Halihazırda 150 milyon kullanıcısı bulunan Evernote, para ödeyen kullanıcılarının sayısını da artırmayı amaçlıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER