Teknoloji

Evernote CEO’luğuna eski Google Glass yönetcisi Chris O’Neill getirildi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

evernote-logo-200115

Evernote’un yolculuğu maceralı başlamış, ancak şirket bir süre sonra sağlıklı bir çizgi tutturmuş ve Silikon Vadisi’nin önemli model şirketleri arasına girmeyi başarmıştı. Not alma ve alınan notları organize etme konusunda son derece faydalı bir ürün olan Evernote’un kullanıcı sayısı 150 milyonu bulurken, ana gelir kaynağının reklamlar olmaması da şirketi türünün nadir örnekleri arasına sokuyor.

Aktif bireysel kullanıcılara ve şirketlere abonelik satan Evernote, kendi markasını taşıyan üst sınıf ürünleri sattığı bir çevrim içi mağazanın da sahibi. Genel tablo oldukça başarılı gözükse de, Evernote son 18 aylık dönemde ürün ve servislerinde gereken özeni göstermediği konusunda sert eleştirilere maruz kalıyor. Yıllık kullanıcı konferansını 2015’te düzenlememe kararı veren şirketin CEO’su Phil Libin de görevinden ayrılma isteğini geçtiğimiz ay açıklamıştı.

Beklenen görev değişimi nihayet gerçekleşti. CEO’luktan ayrılan Libin, “İcra Kurulu Başkanı” olarak Evernote ürünleri üstünde çalışmaya devam edecek. Boşalan CEO koltuğuna ise eski Google Glass yöneticisi Chris O’Neill oturdu. O’Neill’in yeni görevindeki öncelikli hedefleri ise bir satış ekibi oluşturmak ve şirketi halka arza hazırlamak olacak. Recode sitesinin sorularını e-posta yoluyla cevaplayan çiçeği burnunda Evernote CEO’su, küresel kullanıcı artışı oranının ve gelirin tatmin edici seviyede olduğunu belirtti. O’Neill, hedeflerinin bu oranı ikiye katlamak olduğunu ifade etti.

Evernote’ta yaşanan kan değişiminde şirkete yönelik büyük beklentilerin de önemli olduğu düşünülüyor. Bugüne kadar 290 milyon dolar yatırım almayı başaran Evernote’un günün birinde kesinlikle halka açılması gerekiyor. 2015’in başında yeniden yapılanma planı çerçevesinde 20 çalışanıyla yollarını ayıran Evernote’un Chris O’Neill yönetiminde tamamen kurumsallaşması amaçlanıyor.

Phil Libin, teknik olarak Evernote’un kurucuları arasında yer almıyor. Ancak Evernote’un bir Windows uygulaması olduğu günden bu yana CEO’luk görevini yürütmüş olması kendisini şirketin en önemli figürü haline getiriyor. Evernote’un Phil Libin ile kaydettiği büyümeyi Chris O’Neill ile farklı bir alana kanalize edip edemeyeceğini zaman gösterecek.

İLGİLİ HABERLER