Eğlence

Eternify’ın 30 saniyelik döngüleri Spotify’ın favori şarkıcınıza para kazandırmasını sağlıyor

eternify-230615

Taylor Swift ve Apple arasında gerçekleşen son diyalog, sanatçıların çevrim içi müzik platformlarında haklarını alıp alamadığı yönündeki tartışmanın henüz sona ermediğini ortaya koymuştu. Taylor Swift popülaritesindeki müzik insanları telif ücretleri konusunda seslerini duyurabilseler de, bağımsız sanatçıların aynı imkanlara sahip olduğunu söylemek mümkün değil. Ancak bu imkansızlıklar, müzisyenlerin de Spotify’dan daha fazla para kazanmak için farklı yöntemler geliştirmesini sağlıyor. Eternify isimli web sitesi, seçilen bir şarkıcının Spotify katalogunun 30 saniyelik döngüler halinde dinlenebilmesini ve eser sahibinin Spotify üzerinden gelir elde etmesini mümkün kılıyor.

Müzisyenler daha önce de Spotify’dan para koparmak için farklı yollar geliştirmişti. Wulfpeck isimli indie funk grubu, geçtiğimiz yıl tamamı sessiz şarkılardan oluşan Sleepify isimli bir albüm yayınlayarak Spotify üzerinden gelir elde etmenin farklı bir yöntemini ortaya koymuştu. Grup hayranlarından albümü uyurken dinlemelerini istemiş ve elde edilecek gelirle ücretsiz bir tur düzenleme sözü vermişti. Spotify albümü kaldırmadan önce grubun elde ettiği gelir 20 bin dolara ulaşmıştı.

Wulfpeck’in sessiz albümü gibi, Eternify’ın arkasında da bir müzik grubu bulunuyor. Kendisini “beta aşamasında bir grup” olarak tanımlayan Ohm & Sport, ilk 45’liğini kısa süre önce Spotify’da yayınladı. Grup tarafından yapılan açıklamada Eternify’ın çevrim içi müzik pazarındaki boş vaatlere bir tepki olduğu belirtildi.

Eternify desteğiyle sanatçılara Spotify’dan büyük paralar kazandırmak pek kolay değil. 30 saniyelik döngülerin 100 dakika boyunca dinlenmesi durumunda sanatçılar 1 dolar kazanabiliyor. Bu çaba akıllara kaşıkla kuyu kazmayı getirse de, Eternify’ın iyi niyetli bir girişim olduğu gerçeği değişmiyor.

İLGİLİ HABERLER