Teknoloji

Eric Schmidt Alphabet’in yönetim kurulu başkanlığını bırakıyor

eric schmidt alphabetEski Google CEO’su Eric Schmidt Alphabet yönetim kurulu başkanlığını bırakıyor. Konuya ilişkin ilk açıklama Alphabet tarafından yapılırken, Schmidt de daha sonra Twitter hesabı aracılığıyla bir duyuru gerçekleştirdi.

Ancak bu karar, Schmidt ve Google’ın çatı şirketi arasındaki ilişkin bittiği anlamına gelmiyor. Yönetim kurulunda yer almaya devam edecek olan tecrübeli yönetici, bundan böyle şirkete “teknik danışman” olarak hizmet verecek.

Schmidt, 2001’den bu yana Google ve bağlı yapılarında kilit roller üstlenmişti. Tecrübeli yönetici, Google’a bizzat şirketin kurucuları Sergey Brin ve Larry Page tarafından CEO olarak getirilmişti. CEO’luğun ardından önce Google’ın daha sonra da yeniden yapılanmayla oluşan Alphabet’in yönetim kurulu başkanlığını yürüten Schmidt, değişim için doğru zaman olduğunu düşünmesi nedeniyle bu kararı aldığını belirtti.

Eric Schmidt Alphabet yapısının iyi işlediğine inanıyor

Eric Schmidt Alphabet yönetim kurulu başkanlığını bırakma kararını Sergey Brin, Larry Page ve Google CEO’su Sundar Pichai ile konuşarak aldığını belirtti. Tecrübeli yönetici, bu değişikliğin Alphabet’in evrimi ve dönüşümü için doğru bir zamanda gerçekleştiğini düşündüklerinin de altını çizdi. Alphabet yapısının iyi işlediğini ve hem Google hem de Diğer İşler biriminin yükseldiğini belirten Schmidt, önümüzdeki dönemde bilim ve teknoloji çalışmalarıyla birlikte hayır işlerine odaklanacağını sözlerine ekledi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER