Teknoloji

Yeni Android telefonunuz için en iyi oyunlar (2022)

en iyi android oyunları 2022

Dünyanın en yaygın kullanılan mobil işletim sistemi olan Android, aynı zamanda en önemli oyun platformları arasında yer alıyor. Yakın dönemde piyasaya çıkan bir Android cihaza sahipseniz, Google Play Store’daki güncel oyunların neredeyse tamamını oynayabiliyorsunuz. Mağazada konsol kalitesinde oyunlar bulunduğunu düşününce bunun ne kadar önemli olduğu anlaşılıyor. Yeni yılı yeni bir Android telefonla karşılayacaklar için, en iyi Android oyunları 2022 yazısında keyif alacakları en iyi Android oyunları arasından bazılarını sıralıyoruz.

Among Us

en iyi android oyunları 2022Oyunlarla ilgilenmeyen kişiler bile Among Us ismini duymuş olabilir. Çevrimiçi ortamda oynanan ve ortak çalışma ile rekabeti bir arada sunan oyunda iki ana unsur mevcut. Oyuncular bir taraftan kendilerine verilen görevi yerine getirmeye çalışırken, diğer taraftan da bunu sabote eden haini bulmak için mesai yapıyor. Hainin de kendisini yakalatmadan işi sabote etmekle yükümlü olduğunu belirtmek gerekiyor. Basit ama gergin bir oyun olan Among Us, eğlenceli bir deneyim yaşatıyor.

Call of Duty: Mobile

call of duty: mobileMobil cihazında konsoldaki Call of Duty deneyimine benzer bir tat arayanların kesinlikle Call of Duty: Mobile‘ı denemesi gerekiyor. Konsol versiyonunun biraz sadeleştirilmiş bir hâli olan Call of Duty: Mobile’da düşmana otomatik şekilde nişan almak mümkün oluyor. Bir mobil uyarlama için etkiletici grafiklere sahip oyunda çok sayıda silah ve kişiselleştirilebilir özellik de mevcut.

Pokémon Unite

Dota 2 veya League of Legends gibi MOBA tarzı oyunları sevenler, mobil cihazlarında da Pokémon Unite‘ı deneyebilir. Unite teknik açıdan söz konusu oyunlar kadar gelişmiş olmasa da, türünün rekabetçi özelliklerini sunmayı başarıyor ve bunu Pokémon’un geniş dünyasının eşliğinde gerçekleştiriyor.

Fortnite

fortnite 3. bölümFortnite, Android ekosistemindeki en popüler oyunlardan biri olmaya devam ediyor. Ancak oyunu yüklemek, eskiden olduğu kadar kolay değil. “Battle Royale” türünün en popüler örneği olan oyunu Samsung kullanıcıları Galaxy Store üzerinden indirebilirken, diğer markaların cihazlarını kullananların Epic Games’in internet sitesini ziyaret etmesi gerekiyor. Fortnite‘ı Android telefonlara nasıl yükleyeceğinizi gösteren videomuzu hemen aşağıda bulabilirsiniz.

Dead Cells

Dead Cells‘in Android versiyonunun da konsol kalitesinde bir uyarlama olduğu söylenebilir. Oyunun PC versiyonunun çıkışının üstünden yıllar geçse de hâlâ yeni içerikler gelmeye devam ediyor. Dead Cells’i daha çok oynamak oyunculara daha fazla araç kazandırıyor ve böylelikle oyunda ilerlemek de kolaylaşıyor.

Genshin Impact

Küresel bir fenomen olan Genshin Impact, The Legend of Zelda: Breath of the Wild ve animelerin estetiği ile MMO formatının oyun mekaniğini birleştiriyor. Oyun içi satın alımlarla desteklenen ücretsiz bir deneyim sunan oyunda muhteşem görseller ve farklı oyun formatları dikkat çekiyor. Oyuncuların PC veya konsoldaki deneyimlerini Android telefonlarında sürdürebildiğini belirtmekte de fayda var.

Pikmin Bloom

Pikmin Bloom, Nintendo ve Niantic’in en yeni mobil deneyimlerinden biri. Oyunda oyuncular yürüdükçe “Pikmin” isimli sevimli yaratıkları büyütüyor. Telefonun GPS’inden faydalanan oyun, cihaz sahiplerini dışarı çıkarmayı ve hareket ettirmeyi amaçlıyor. Listedeki diğer üyelere göre daha “az oyun” havasında olan Pikmin Bloom’da sakinleştirici bir boyut bulunduğu da söylenebilir.

Sky: Children of the Light

Sky: Children of the Light, Journey ve Flower gibi oyunlara imza atan Thatgamecompany’nin en yeni oyunu. Söz konusu oyunlara benzer derecede gizemli ve etkileyici olan Sky, görsellere önem verenler için oynanması gereken en iyi Android oyunları 2022 listesinin üyeleri arasında bulunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER