Teknoloji

Emektar HTC HD2 üzerinde Windows Phone 8 de çalıştırıldı

HTC HD2’nin korsanların oyuncağı hâline geldiğini söylesek yanlış olmaz. 2009 sonunda Windows Mobile 6.5 yüklü şekilde piyasaya çıkan bu cihaz şimdiye kadar farklı Android ve Windows Phone 7 sürümlerini çalıştırırken görüldü. Her yeni işletim sistemini bu cihaz üzerinde çalıştırmak bir iddia konusu hâline geldi gibi görünüyor. Son olarak da bu cihaz Windows Phone 8 çalıştırırken görüntülendi. Bu durum, sıkı donanım gereksinimlerine sahip olan Windows Phone 8’in bile azimli korsanların elinden kurtulamayacağını gösteriyor.

WPCentral sitesi tarafından yayınlanan fotoğraflarda Windows Phone 8 ile çalışan HTC HD2’yi görmek mümkün. Büyük ihtimalle Windows Phone 8 üzerinde çeşitli oynamalar yapılarak bu işletim sisteminin emektar akıllı telefon üzerinde çalışması sağlanmıştı. 1 GHz’lik tek çekirdekli Scorpion CPU ve Adreno 200 grafik birimi barındıran Qualcomm QSD8250 Snapdragon yongasetin başka şekilde bu işletim sisteminin altından kalkması pek kolay gibi görünmüyor. 4.3 inç ekranında 480 x 800 piksel çözünürlük sunan bu cihazın ekranının günümüzün standartlarında bile makulün üzerinde bir görsel deneyim sunduğu söylenebilir. Tabii ki, şimdilerde bunun iki katından daha fazla piksel yoğunluğuna sahip ekranlar görüyoruz, ancak HTC HD2 de piyasaya ilk çıktığında en üst seviyede olarak nitelendirilecek bir piksel yoğunluklu ekranla geliyordu.

HTC HD2 sadece Windows Phone 8 ile değil Windows Phone 7.8 ile çalışırken de görüntülenmişti. Bununla birlikte cihaza Android yüklemek de ayrı bir iddia konusu hâline gelmişti. Ayrıca unutmadan söylemeli ki, bu cihazda MeeGo 1.1 çalıştıranlar da olmuştu. Anlayacağınız denenenlerin haddi hesabı yok.

İlgili >> WP Central

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER