Teknoloji

Apple, LG ve Valve mikro ekran üreten eMagin’e yatırım yapıyor

emagin“ABD’nin SPK’sı” olarak tanımlanabilecek Securities and Exchange Commission’a (SEC) sunulan bir belgeye göre; Apple, LG ve Valve eMagin adını taşıyan bir şirkete 10 milyon dolar yatırım yapmak için kolları sıvadı. Şirket, sağlık sektöründe, askeri cihazlarda ve sanayide kullanılması amacıyla mikro ekranlar üretiyor.

SEC’e sunulan belgede, mikro ekran üreticisi, “çok sayıda birinci sınıf tüketici elektroniği şirketi” ile son kullanıcıya yönelik başlıklarda kullanılacak ekranlar hazırlamak için çalıştığını belirtti. Bahsi geçen ürünler arasında Apple’ın önümüzdeki yıl çıkaracağı söylenen artırılmış gerçeklik başlığının da bulunması muhtemel görünüyor. Analist Gene Munster, söz konusu başlığın iPhone’dan daha büyük bir ürün hâline gelebileceğini belirtiyor.

Valve ve LG’nin ise yeni bir sanal gerçeklik başlığı için birlikte çalıştığı söyleniyor. eMagin portföyündeki mevcut ekranların en iyisi 2048 x 2048 piksel çözünürlük sunuyor.

eMagin hisseleri büyük şirketlerin yatırımın ardından değer kazandı

Apple, LG ve Valve yaptıkları 10 milyon dolarlık yatırımın karşılığında ekran üreticisinin 6 milyon 451 bin 613 hissesine sahip oldu. Üç şirkete aynı zamanda ekstra olarak 2 milyon 580 bin 645 hisse daha satın alabilmeleri için izin garantisi verildi. eMagin hisseleri, yatırım açıklamasının ardından yüzde 5.45 oranında değer kazandı. Şirketin hisseleri son işlem gününü 1.45 dolardan kapattı.

İLGİLİ HABERLER