Teknoloji

Elon Musk uzaya interneti götürmek için 10 milyar dolar harcamaya hazır

elon-musk-111114

Elon Musk’ın uydu interneti konusundaki planlarının ilk başta düşünüldüğünden daha iddialı olduğu anlaşılıyor. Geçtiğimiz cuma günü Seattle’da düzenlenen SpaceX etkinliğinde Bloomberg Businessweek’e konuşan Tesla CEO’su, uzay interneti girişiminin bir gün Mars’a kadar uzanabileceğini ve bu amaç doğrultusunda 10 milyar dolar harcamaya hazır olduğunu ifade etti.

Oldukça meşgul bir haftayı geride bırakan Musk, 8 kilometre Hyperloop test parkurunun geliştirme çalışmalarının başladığını da yine geçtiğimiz hafta duyurmuştu. Musk’a göre, uydu interneti projesiyle küresel internet erişimi kablolarla olduğundan daha ucuza mal edilebilecek. Uydu internetinin nüfus bakımından düşük yoğunluklu bölgelerde yaşayan insanların yararına olacağını söyleyen sıradışı milyarder, ışık hızının uzayda fiber vakumuna kıyasla yüzde 40 oranında daha süratli olduğuna dikkat çekti.

Ancak Musk’ın rüyası sadece uydu internetiyle sınırlı kalmıyor. Gözünü şimdiden Mars’ta gelecekte kurulacak kolonilere diken Elon Musk, insanoğlu kızıl gezegenin yüzeyine indiği zaman internet bağlantısının sunulmasını amaçlanıyor.

Mars’ın küresel bir iletişim ağına sahip olmasının önemine vurgu yapan Musk, bu konuda bir adım atılması gerektiğini, ancak şu ana kadar kimseden bir gerişim gelmediğini ifade etti. Musk şirketi SpaceX ile bu amaç doğrultusunda 10 milyar dolar harcamaya hazır olduğunu sözlerine ekledi.

İLGİLİ HABERLER