Manşetler

Elon Musk Twitter’ı satın alma sürecini geçici olarak askıya aldı

elon musk twitter
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Elon Musk, Twitter’ın sahte veya spam hesapların, gelir getirme potansiyeline sahip 226 milyon günlük aktif kullanıcısının yüzde 5’inden daha azını oluşturduğunu bildirmesinin ardından, sosyal ağı satın alma anlaşmasının “geçici olarak askıya alındığını” söyledi.

Twitter için 44 milyar dolarlık satın alma teklifinde bulunmuş olan Tesla CEO’su, Reuters’in 2 Mayıs’ta yayımlanmış ve Twitter’ın dosya incelemeleriyle ilgili haberinin bağlantısını tweetledi ve şirketin hesaplamalarını görmek istediğini söyledi.

Musk, konuyla ilgili tweetinde “Twitter anlaşması, spam/sahte hesapların gerçekten de kullanıcıların %5’inden daha azını temsil ettiği hesaplamasını destekleyen ayrıntıları bekleyene kadar geçici olarak askıya alındı.” dedi.

Bu gelişmenin ardından Twitter’ın borsada işlem gören hisseleri yüzde 20’ye yakın oranda düşerken, Tesla hisselerinde yüzde 5 civarında artış meydana geldi.

Aşağıda Twitter’ın dosyası içinde ilgili bölümün Türkçeleştirilmiş ifadeleri yer alıyor. Twitter, sahte veya spam hesapların sayısıyla ilgili hesaplamalarının bir tahmin olduğunu ve gerçek sayının tahmin edilenden daha yüksek olabileceğini belirtiyor.

Bir örnek hesap kümesinin dahili bir incelemesini gerçekleştirdik ve 2022’nin ilk çeyreğindeki sahte veya spam hesapların ortalamasının, bu çeyrek boyunca mDAU’muzun %5’inden daha azını temsil ettiğini tahmin ettik. Bir döneme ait sahte veya spam hesapları, üç aylık dönem boyunca her bir aylık analiz döneminde örneklerdeki sahte veya spam hesaplarının ortalamasını temsil eder. Bu belirlemeyi yaparken önemli bir yargıda bulunduk, bu nedenle sahte veya spam hesaplarına ilişkin tahminimiz bu tür hesapların gerçek sayısını doğru bir şekilde yansıtmayabilir ve gerçek sahte veya spam hesap sayısı tahmin ettiğimizden daha yüksek olabilir.

Twitter geçmişte de benzer matematiksel sorunlar yaşamıştı. Birkaç hafta önce, bir kazanç raporunda, üç yıl boyunca günlük kullanıcılarını fazla saydığını söyledi. Şirket, teknik bir hatanın, tek bir kullanıcıya bağlı olmalarına rağmen birden fazla hesabı aktif saymasına yol açtığını ve bunun, kullanıcı numaralarını her çeyrekte 1,9 milyona kadar yanlış saymasına yol açtığını söyledi.

Musk, satın aldıktan sonra, Twitter’daki spam ve dolandırıcılık botlarının ve bot ordularının miktarını azaltmayı, hizmeti iyileştirmeyi konuşma özgürlüğüne öncelik vermeyi ve platformun sıralama algoritmalarını açık kaynak olarak kullanmayı hedeflediğini çeşitli mesajlarında ve konuşmalarında dile getirmişti.

Satın alma anlaşmasını beklemeye almak, Elon Musk’ın Twitter sosyal medya ağını ele geçirme girişiminin karşısına çıkan en son engel oluyor. Şirket yönetimi, nisan ayı sonunda satın almayı kabul etmeden önce, muhtemel bir devri önlemek için “zehir hapı” olarak adlandırılan radikal yöntemi uygulama fikrini değerlendirmişti.

Elon Musk, daha sonra paylaştığı bir başka tweette, sürece olan bağlılığını koruduğunu, yani satın alma kararından vazgeçmediğini dile getirdi.

Güncelleme: Elon Musk’ın tweet ile yaptığı açıklaması eklendi.

İLGİLİ HABERLER