Teknoloji

Elon Musk Twitter genelinde işten çıkarma talimatı verdiği iddiasını yalanladı

elon musk openai
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Elon Musk Twitter genelinde kapsamlı işten çıkarmalar için talimat verdiği iddiasını yalanladı. Söz konusu iddia, The New York Times gazetesi tarafından gündeme getirilmişti. Bu iddiaya Twitter hesabı üzerinden yanıt veren Musk, haberin ekran görüntüsünü paylaşarak “Bu yalan” ifadesini kullandı.

Geçtiğimiz hafta itibarıyla 44 milyar dolarlık satın alma sürecinin tamamlanmasıyla birlikte Elon Musk Twitter’ın sahibi olmuştu. Musk, sürecin tamamlanmasının ardından aralarında CEO Parag Agrawal’in de bulunduğu bazı üst düzey Twitter yöneticilerinin görevine son vermişti.

The New York Times’ın haberinde Musk’ın bununla yetinmeyeceği ve şirket genelinde daha kapsamlı işten çıkarmalar için talimat verdiği belirtilmişti. Bu işten çıkarmaların 1 Kasım’dan önce yapılacağı haberde belirtilmişti. Bu tarihte çalışanlara sözleşmeleri kapsamındaki hisselerin verilmesi gerektiği için Musk yönetiminin elini çabuk tutacağı söyleniyor.

Twitter’ın Elon Musk yönetiminde nasıl bir yere dönüşeceği konusunda şimdiden bir şey söylemek zor. Ancak mikro blog servisinde trafiğin şu sıralarda bir hayli yoğun olduğu söylenebilir.

Elon Musk Twitter’a gelirken yanında Tesla’da görev yapan çok sayıda mühendisi de getirmiş ve mikro blog servisinin kodu üstünde çalışmaya başlamıştı. Üst düzey yöneticilerin görevine son veren Musk, bir süre boyunca Twitter’da tüm ipleri elinde tutacak gibi görünüyor. Eksantrik milyarder, Twitter’ın mavi tik sisteminde değişiklik için de talimat vermiş ve mavi tik sahipliğinin Twitter Blue abonelik paketinin bir parçası hâline gelmesini istemişti.

İLGİLİ HABERLER