Teknoloji

Elon Musk Twitter genelinde işten çıkarmalar için talimat verdi

elon musk twitter
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Elon Musk Twitter genelinde işten çıkarma emri verdi. New York Times‘ın haberine göre cumartesi günü, SpaceX ve Tesla tepe yöneticisinin, yöneticilere işten çıkarılacak çalışanların listelerini hazırlamaya başlamalarını söylediği bildirildi.

Gazete, Musk’ın Twitter’daki iş gücünün ne kadarını elden çıkarmayı planladığını belirleyemedi. Ancak bazı ekipler diğerlerinden daha fazla etkilenecek gibi görünüyor. Musk, 44 milyar dolar karşılığında şirketi devralmasını tamamlamadan önce yatırımcılara, Twitter’ın 7 bin 500 kişilik güçlü iş gücünün yüzde 75’ini işten çıkarmayı planladığını söylemişti. Musk’ın personelle yaptığı görüşmede, çalışanlarına şirketin çalışan sayısını bu kadar dramatik bir şekilde düşürmeyeceğini söylediği öne sürülüyor.

Yaklaşan işten çıkarmaların 1 Kasım’dan önce gerçekleşmesi muhtemel görünüyor. Bu zamanlama, Musk’a giden işçilere hisse senedi hibeleri ödemekten kaçınma fırsatı verebilir. Times’a göre bu tür ödemeler, bir çalışanın ücretinin normalde önemli bir bölümünü teşkil ediyor. Musk, gözetimi altında platformdaki moderasyonun nasıl olacağına dair bazı ayrıntıları paylaşsa da, şirketin işgücüne yönelik planları hakkında daha ketum davranıyor. Cumartesi gününü ise yemekle ilgili tweet atarak geçirdi.

Musk, şirketin sahibi olduğu gün CEO Parag Agrawal ve Finanstan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ned Segal’i işten çıkararak Twitter’ın yönetim ekibinin bir kısmını hemen görevden aldı. The Guardian‘a göre, bu işten çıkarma hareketlerinin Musk’a maliyeti en az 120 milyon dolar olacak.

Ortalık yatışınca Musk’ın Twitter ile ne yapmayı planladığı ise tam olarak belli değil. Ancak kısa bir süre önce sitenin geniş bir inanç yelpazesinin şiddete meydan vermeden sağlıklı bir şekilde tartışılabildiği ortak bir dijital şehir meydanı olmasını istediğini belirtmişti. Kendini “ifade özgürlüğünün mutlak savunucusu” olarak tanımlayan Musk, platforma içerik denetiminin geleceği konusunda endişelere neden oldu. Ancak bunun Twitter’ın herkes için özgür bir cehennem olmasına izin vermeyeceğini ve bir içerik moderasyon konseyi oluşturmayı planladığını kaydetmişti.

İLGİLİ HABERLER