Manşetler

Twitter kullanıcıları Elon Musk’ın CEO’luğu bırakmasını istiyor

elon musk twitter

Elon Musk Twitter’ın tepe yöneticiliğini sürdürüp sürdürmeme konusunda bir anket başlatmış ve anketin sonucuna uygun şekilde hareket edeceğini belirtmişti. 17 milyon 502 bin 391 Twitter oyun kullanıldığı 12 saatlik anketin katılımcılarının yüzde 57’si Elon Musk’ın CEO’luğu bırakmasından yana oy kullandı. Musk’ın görevini devam etmesini isteyenlerin oranı ise yüzde 43’te kaldı.

Eğer Musk anketin sonucuna göre hareket ederse, Twitter’da ekim ayının sonunda başlayan fırtına kısmen dinmiş olacak. Bu süreçte Musk sırasıyla önce üst düzey yöneticileri, sonra şirketin çalışanlarının yarısını işten çıkarmış ve aynı zamanda reklam verenleri platformdan uzaklaştırmayı başarmıştı.

Aynı zamanda Tesla ve SpaceX CEO’su olan Musk, ekim ayının sonlarından bu yana mesaisinin büyük kısmını Twitter için harcıyor. Bu dönemde Musk hem Twitter’daki tartışmalı politika değişiklikleri hem de diğer işlerini ihmal etmesi nedeniyle tepki çekmişti. Musk’ın en değerli varlığı olan Tesla’nın hisseleri Twitter’ın Musk tarafından devralınmasından bu yana üçte bir oranında değer kaybetmiş durumda. Tesla hisselerinin değer kaybetmesi ise Musk’ın dünyanın en zengin insanı unvanını yitirmesine neden olmuştu.

Elon Musk Twitter’la bağlarını koparmayacak

Eksantrik milyarder daha önce de hayati konularda Twitter kullanıcılarının görüşlerine başvurmuştu. Donald Trump’ın hesabının yeniden açılıp açılmaması konusunda da kullanıcılardan fikir alan Musk, oylamadan “evet” sonucunun çıkmasının ardından Donald Trump’ın hesabını yeniden açmıştı.

Elon Musk Twitter CEO’luğunu bıraksa da, bu mikro blog servisiyle bağlarını koparacağı anlamına gelmiyor. Musk şirketin en büyük hissedarı olmaya devam edecek. Dolayısıyla Twitter’ın önümüzdeki dönemdeki karar ve eylemlerinde de kendisinin söz sahibi olacağını tahmin etmek pek zor değil.

İLGİLİ HABERLER