Manşetler

Elon Musk’tan Twitter’ın yönetimi için takipçi anketi

elon musk twitter

Elon Musk Twitter’da yönetimi devraldıktan sonra yaptıklarıyla tartışma yaratmış ve büyük tepkiler çekmişti. Twitter son olarak Facebook ve Instagram’ın da aralarında bulunduğu platformlara verilen bağlantıları engellemeye ve bu bağlantıları paylaşan hesapları askıya almaya başlamıştı. Bu tartışmalı kararın ardından geri adım sinyalini veren Musk, bir anket düzenleyerek takipçilerine “Twitter’ı yönetmeye devam etmeli miyim?” sorusunu yöneltti.

Türkiye saatiyle gece 02.20’de başlayan anket 14.20 itibarıyla sona erecek. Yazının yazıldığı dakikalar itibarıyla ankette 11 milyondan fazla oy kullanılırken, bunların yüzde 56,3’ünde Musk’ın Twitter CEO’luğu bırakmasını istedi.

Anketten çıkan sonuca uyacağını söyleyen Musk, daha önceden yaptığı bir paylaşımda ise son politika değişikliğinin ardından gelen tepkiler nedeniyle özür diledi ve bunun tekrarlanmayacağını açıkladı. Twitter’ın sahibi gelecekte platformda yapılacak politika değişiklikleri konusunda anketler yapılacağını da belirtti.

Twitter; Facebook, Instagram, Mastodon ve Truth Social gibi platformlara bağlantı verilmesini “Alternatif sosyal platformların tanıtımı” başlıklı bir politika adı altında engellemeye başlamış ve bu platformlara bağlantı veren tweetlerin silineceğini açıklamıştı. Bu kuralı tekrar tekrar ihlâl eden hesapların ise daha kalıcı cezalar alacağı belirtilmişti. Birkaç saat içinde Musk’ın Twitter’ı satın almasını destekleyen Y Combinator kurucusu Paul Graham’in hesabı da bu politikayı eleştirmesi ve Mastodon hesabının bağlantısını paylaşması nedeniyle askıya alınmıştı.

Elon Musk Twitter yönetimini bırakmaya niyetli olduğunu daha önce açıklamıştı

Elon Musk Twitter CEO’luğunu uzun süre yapmaya niyetinin olmadığını daha önce açıklamıştı. Mahkemede verdiği bir ifadede “Hiçbir şirketin CEO’su olmayı istemiyorum” şeklinde konuşan Musk, bunu bir anketle ilişkilendirerek süreci biraz daha şova dönüştürmeyi seçmişe benziyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER