Teknoloji

Elon Musk Time dergisi tarafından “Yılın Kişisi” seçildi

elon musk twitter

Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, Time dergisi tarafından “Yılın Kişisi” seçildi. Derginin genel yayın yönetmeni Edward Felsenthal, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Yılın Kişisi olmak bir etki göstergesidir. Çok az insan Dünya’daki ve hatta Dünya dışındaki potansiyel hayat üzerinde Musk’tan daha fazla etkiye sahip. Musk 2021’de dünyanın en zengin kişisi olmakla kalmadı, aynı zamanda toplumuzdaki büyük değişimin en zengin örneği oldu.”

Musk için 2021’in gerçekten çok büyük bir yıl olduğu rahatlıkla söylenebilir. Tesla hisselerinin değer kazanması sayesinde dünyanın en zengin kişisi olan eksantrik milyarder, SpaceX ile de Dünya’nın yörüngesine tamamen uzay turistlerinden oluşan bir ekibi götürdü.

Time dergisi 1927’den bu yana Yılın Kişisi’ni seçiyor. Unvan zaman zaman o yıla damga vuran bir harekete, fikre veya gruba da verilebiliyor. 2020’de ABD Başkanı Joe Biden ve yardımcısı Kamala Harris birlikte Yılın Kişisi seçilmişti. Ancak bu unvanın her zaman pozitif bir anlam taşımadığını belirtmek gerekiyor. Dergi, 1938’de Adolf Hitler’i çıkarttığı savaş nedeniyle Yılın Kişisi seçmişti.

Musk’ın internet ortamındaki davranışları zaman zaman başının belaya girmesine ve dikkatlerin başarılarından başka bir yöne çevrilmesine neden olmuştu. 2018’de ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, Tesla’yı özelleştirmekle ilgili tweet’i nedeniyle Musk’ı dolandırıcılıkla suçlamıştı. Tesla hissedarlarını ilgilendiren konularda avukatlara danışarak tweet atmayı kabul eden Musk’ın bu anlaşmaya uymadığı da The Wall Street Journal’ın araştırmasıyla ortaya çıkmıştı.

Time dergisinin genel yayın yönetmeni Edward Felsenthal, Elon Musk için yazdığı Yılın Kişisi yazısında Musk’ın dışarıya karşı büründüğü kişiliğe dikkat çekti. Felsenthal, Musk’ın bu kişiliğinin zıtlık ve agresif alaycılıkla eğlenen kaba bir enstrüman olduğunu belirtti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER